StoryEditorOCM
TenisROĐENI POBJEDNIK

Kakav povratak splitskog asa! Ozljeda ga satrala, nestao mjesecima, a onda je napravio ovo...

Piše M. Bi.
24. listopada 2024. - 14:31

Vraća se Borna Gojo. Tenisač iz Splita spojio je četiri pobjede na ATP challengeru u Sioux Fallsu u Južnoj Dakoti, dvije u kvalifikacijama i još dvije u glavnom turniru, i preko leđa Amerikanca Denisa Kudle (4:6, 6:0, 7:5) izborio četvrtfinale.

Do prije desetak mjeseci ovo ne bi bila vijest, Gojo je imao sjajnu prošlu sezonu u kojoj je ušao u Top 100 društvo najboljih tenisača svijeta (72.), predviđali mu brzi ulazak u Top 50, pa čak i bolje od toga, međutim, onda je morao pauzirati sedam mjeseci zbog ozljede leđa...

image

Borna Gojo grabi prema vrhu

Ronald Goršić/Cropix

Naravno, osjetilo se to i na njegovom rankingu, naš povremeni prvi reket Davis Cup reprezentacije trenutno je 422. na ATP listi. Međutim, upravo ovaj tjedan brani hrpu bodova, da nije prošao prvo kolo ovog turnira pao bi ispod 800-tog mjesta sa samo 20 osvojenih bodova. Toliko ga je ozljeda vratila unatrag.

Ovo je de facto novi početak Goje. Vremena za nove početke ima, 26 mu je godina, najbolje su to igračke godine. S trenerom Matom Delićem kreće u novi pohod na (barem) povratak u društvo sto najboljih reketa svijeta.

image

Goran Ivanišević i Borna Gojo, dobre vibre nikad ne nedostaje

Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 14:45