StoryEditorOCM
Tenisnezadovoljan odlukom

Ivanišević je neočekivano ostao bez nagrade, javio se i Đoković: ‘Moj dragi treneru, u obzir bi te uzeli tek kada...‘

Piše Iva Majić
14. prosinca 2023. - 13:19

Treneri Talijana Jannika Sinnera, Darren Cahill i Simone Vagnozzi, izabrani su za trenere godine na dodjeli ATP nagrada za 2023.

Naravno da je nominiran bio i Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, ali priznanje je otišlo u tabor četvrtog igrača svijeta, a ne prvog. Pomalo šokantno, s obzirom kad se pogleda što je sve srpski sportaš postigao ove godine, pod budnim okom proslavljenog hrvatskog tenisača.

Nezadovoljstvo odbirom nije skrivao ni sam Đoković, koji se obožavateljima obratio preko Instagram priče. Najprije je čestitao onima koji su osvojili nagradu, pa dodao:

- Gorane, pretpostavljam da trebamo osvojiti četiri od četiri Grand Slama kako bi te možda, ali samo možda uzeli u obzir za ovu nagradu. Prvi na kraju godine, osvojena tri Grand Slama, finalni turnir ATP-a i pisanje povijesti ovog sporta, izgleda da nije dovoljno, moj dragi treneru - zaključio je Đoković.

Par rečenica koje su dale do znanja koliko Novak cijeni i poštuje svog trenera, te što misli o odluci ATP- a. Ove godine Đoković je osvojio sedam naslova, od kojih su čak tri Grand Slama (Roland Garros, US Open, Australian Open), čime je došao do 24 titule na najvećim turnirima. Jedino mu je Wimbledon nedostajao da bude "četiri od četiri". U Londonu je slavio Španjolac Carlos Alcaraz (1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.) nakon epske borbe od pet sati. 

Sedmi put je došao do pobjedničkog trofeja na ATP finalu, a uz to, ovo mu je osma sezona koju će završiti kao najbolje rangirani tenisač na svijetu. Međutim, izgleda da ni to nije bilo dosta za proglasiti njegovog trenera najboljim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:00