StoryEditorOCM
Strani nogometšpanjolski mediji

Zlatna lopta ponovno odlazi na madridsku adresu? ‘Nije mu bilo lako dosegnuti vrh nogometnog svijeta‘

Piše SN
24. rujna 2024. - 08:23

Za malo više od mjesec dana, 28. listopada u pariškom Théâtre du Châtelet, nogometni planet dobit će novog vlasnika Zlatne lopte. Nakon dugogodišnje dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koju su uspjeli prekinuti samo Luka Modrić i Karim Benzema, prestižna nagrada zakoračit će u novu eru, s obzirom na to da su Argentinac i Portugalac daleko od nove titule - pišu Sportske novosti.

Sudeći prema pisanju Marce, Ballon d‘Or trebao bi ponovno otići na madridsku adresu. Naime, kako piše španjolski medij, sve upućuje na to da će nagrada otići u ruke Viníciusa Júniora.

"Brazilac je u potpunosti zaslužio etiketu najveće zvijezde na ceremoniji u Parizu 28. listopada. Nije mu bilo lako dosegnuti vrh nogometnog svijeta", piše Marca.

Na naslovnici tiskanog izdanja, pak, stoji njegova fotografija i naslov: "Svi putevi vode do zlata". Imaju li Španjolci "dojavu" ili se, ipak, radi tek o nagađanju, znat ćemo za 34 dana.

image

Vinicius Junior

AFP

U podnaslovu teksta, Španjolci navode da Viní već zna da ga čeka prestižna nagrada. Ujedno, na kraju teksta, navodi se da mu počast sprema odati i Nike, njegov sponzor, koji će mu pripremiti zlatne kopačke, a brazilski ofenzivac trebao bi biti središnja figura u njihovoj trgovini u centru Madrida, koja se ponovno otvara samo dva dana nakon dodjele Zlatne lopte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 08:23