StoryEditorOCM
Strani nogometvelike hvale

Tek je stigao, a već je impresionirao Bosza, PSV-ov trener o Perišiću: ‘Ostali igrači neka ga gledaju‘

Piše Sport SD
21. rujna 2024. - 09:04

Ivan Perišić (35) predstavljen je u srijedu kao novi nogometaš nizozemskog PSV-a. Došao je kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Hajdukom, a za klupski YouTube kanal dao je izjavu:

- Malo sam iznenađen što sam završio ovdje, ali sam posljednjih tjedana slobodan igrač i čekao sam najbolju opciju za sebe i svoju obitelj. Volim igrati za trofeje, to je moj stav. Uvijek želim više, igrao sam u puno klubova i država, volim promjene i volim pobjeđivati. Imao sam nekoliko ponuda u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj. Bilo je tu i ponuda od arapskih klubova, ali želim igrati za važne trofeje, a PSV je savršen za to, rekao je hrvatski reprezentativac.

PSV-ov trener Peter Bosz oduševljen je dolaskom hrvatskog krilnog nogometaša, njegova poruka je jasna:

- Njegov pobjednički mentalitet me impresionirao. Drugi dečki bi trebali gledati Ivana i učiti od njega. On pokazuje što je potrebno da dođete do vrha, poručio je svojim igračima 60-godišnji stručnjak.

image
Olaf Kraak/Afp

Podsjetimo, Bosz vodi PSV od prošle godine i u 56 utakmica ima 41 pobjedu, deset remija i pet poraza. Prošle sezone je dominantno osvojio domaće prvenstvo, a u karijeri je još od većih klubova vodio Ajax, Borussiju Dortmund, Bayer i Lyon.

Perišićeva karijera

Perišić se u Splitu zadržao vrlo kratko, nakon sporazumnog raskida ugovora. U Hajduk se vratio u siječnju ove godine, više od 17 godina otkako se otisnuo u svijet te izgradio impresivnu nogometnu karijeru. S Poljuda je otišao 2006. godine a da nije upisao službeni nastup za seniorsku momčad.

Ove godine, nakon rehabilitacije od teške ozljede koljena, za Bijele je odigrao 12 službenih utakmica te je u prošloj sezoni postigao jedan pogodak protiv Istre 1961 u Puli. Ranije je u seniorskoj karijeri igrao za Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham.

 

Tablice omogućuje Sofascore
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 09:05