StoryEditorOCM
Strani nogometvrlo emotivno

Srbi šokirani izjavom španjolskog reprezentativca: ‘Kroz pjesme sam shvatio strahote rata u Hrvatskoj, naježim se...‘

Piše I. M.
20. studenog 2023. - 10:29

Španjolski reprezentativac i član njemačkog RB Leipziga, Dani Olmo, prisjetio se razdoblja provedenom u Dinamu. Istaknuo je da ga na zagrebački klub podsjećaju pjesme o Domovinskom ratu koje ima običaj slušati i danas.

Olmo se na veliku scenu probio upravo preko Dinama, odakle je 2020. godine prešao u Leipzig za 29 milijuna eura i određene bonuse. Sada se Dani u razgovoru za katalonski "Sport" prisjetio razdoblja provedenog u Hrvatskoj, a jedan dio intervjua Olmo je posvetio priči o Domovinskom ratu, jer kako kaže, dosta je o njemu slušao za vrijeme boravka u Zagrebu.

- Sjećam se da sam prvu utakmicu u Hrvatskoj igrao na Memorijalu za žrtve rata u Vukovaru. Vidio sam dječake i djevojčice, cijele obitelji koje su prošle kroz toliko nesreće... To me je šokiralo. Igrali smo i u Kupu puno utakmica na mjestima gdje je rat ostavio traga - rekao je Olmo pa dodao:

- Kada sam počeo razumijevati jezik, počeo sam slušati pjesme povezane s ratom i šokirale su me riječi tih pjesama, naježio sam se i onda sam htio saznati još više o ratu. Slušam li i dalje te pjesme? Da, one mi bude uspomene na Hrvatsku - zaključio je španjolski reprezentativac, koji i očito i dalje nosi našu zemlju u srcu.

Ovakve rečenice, vjerujemo kako su vrlo emotivne ljudima u Hrvatskoj, a naravno da su odmah odjeknule i "preko granice". No, brojni mediji u Srbiji su zapravo šokirani izjavom Olma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:48