StoryEditorOCM
Strani nogometpovratak na staro

Splićanin ih je vodio do povijesnog uspjeha granitnom obranom, sad ga ponovno žele na klupi

Piše Sport SD
11. prosinca 2023. - 18:10

Veliki hit talijanskog nogometa bio je Südtirol prije dvije sezone, klub sa sjevera kojeg je splitski stručnjak Ivan Javorčić doveo do povijesnog uspjeha. S 90 bodova i zanimljivom gol razlikom 49:9 ostvarili su plasman u Serie B. 

Splitski stručnjak osvajao je 2.27 bodova u prosjeku s ovom talijanskom momčadi u Serie C, a unatoč plasmanu u drugoligaško društvo odlučio je Javorčić tog ljeta promijeniti sredinu. Postao je nedugo nakon uspjeha sa Südtirolom trener Venezije koja je sezonu prije toga okončala na posljednjem mjestu u Serie A i vratila se među drugoligaše. 

Uspjeha s Venezijom nije bilo, a nakon 12 utakmica došlo je do raskida suradnje pa je otad Javorčić bez angažmana. No, čini se da bi uskoro mogao ponovno do posla i to u poznatu sredinu. 

Kako javljaju talijanski mediji, prvenstveno La Gazzetta dello Sport, u Südtirolu planiraju raditi promjene na klupi. Traži se zamjena za Federica Valentea koji će voditi još momčad, a među potencijalnim zamjenama se spominju Christian Bucchi i Ivan Javorčić.

Podsjetimo, rođeni Splićanin je prošao omladinski pogon RNK Splita nakon čega je igračku karijeru proveo u Italiji gdje je nastupao za Bresciju, Crotone, Treviso, Atalantu, Arezzo i AS Pizzighettone prije nego je 2008. godine objesio kopačke o klin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:03