StoryEditorOCM
Strani nogometpress korner

Slovačku zahvatila euforija nakon pobjede nad Belgijancima, Tedesco tješi svoje igrače nakon razočaranja

Piše Hina
17. lipnja 2024. - 22:10

Divno je bilo vidjeti puno naših navijača, Slovačka je mala zemlja i ovo nam puno znači, sretno je zborio Francesco Calzona, izbornik slovačkih nogometaša koji su iznenadili i pobijedili Belgiju na EURU s 1-0.

„Oduševljeni smo nakon ove pobjede. U drugom poluvremenu smo potrošili sve rezerve čuvajući tu prednost. Ali, to je bilo normalno kada igraš protiv tako jakog suparnika. Ovo je iznimno važno za nas i zbog svega što nam slijedi. Dečki su to apsolutno zaslužili, sjajno obavljaju svoj posao na svakom treningu“, komentirao je izbornik Calzona.

Utakmica u Frankfurtu je odlučena već u sedmoj minuti kada je jedini pogodak postigao Ivan Schranz.

„Dirljivo je bilo vidjeti veliki broj naših navijača. Bilo je i puno djece i žena. Divno je bilo vidjeti njihove osmijehe na licima. Ovom pobjedom nam se otvara velika prilika za prolaz dalje, ali neće biti lako. Iduće dvije utakmice također će biti teške. Trudit ćemo se svim snagama“, dodao je Calzona.

Naša je igra bila dobra, ali žalim za propuštenim prilikama, kazao je izbornik belgijskih nogometaša Domenico Tedesco nakon poraza Belgije 0-1 od Slovačke, u prvom kolu skupine E Europskog prvenstva.

„Za mene je ovo bolni poraz, ali u nikoga ne želim upirati prst i kriviti ga. Budite sigurni da ćemo razgovarati u svlačionici, tražiti što se moglo bolje, ali u javnosti o tome nećemo pričati. Iskreno rečeno, uopće nisam nezadovoljan igrom. Ne znam što smo mogli napraviti puno bolje, a jedina je greška što nismo iskoristili ni jednu od brojnih prilika. I to velikih prilika“, komentirao je belgijski izbornik Tedesco.

Belgiji su tijekom drugog poluvremena poništena dva pogotka. Oba je postigao Romelu Lukaku.

„Od starta sam govorio kako ovo može biti vrlo nezgodna skupina. Nažalost, brzo se dokazalo kako je to istina. Igrači su razočarani, makar je prije utakmice kod nas bila sjajna atmosfera. Imamo dovoljno samopouzdanja i dići ćemo se nakon ovog neočekivanog poraza“, uvjeren je Tedesco.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 19:45