StoryEditorOCM
Strani nogometPrijeti im kazna

Skandal u jednoj od najjačih nogometnih liga: slavili plasman u Europu, a sada su u velikim problemima

Piše R. R.
8. lipnja 2023. - 10:59

U vrlo uzbudljivoj sezoni u Španjolskoj momčad Osasune je kroz cilj prošla kao sedmoplasirana što joj je u konačnici donijelo plasman u Konferencijsku ligu jer je Sevilla osvojila Europa ligu i kao pobjednik ide u Ligu prvaka naredne sezone.

Osasuna je tako prvi put nakon 16 godina izborila plasman na europsku scenu, ali slavlje bi moglo biti pokvareno. Španjolski mediji javljaju da je klub iz Pamplone pod istragom zbog kršenja disciplinskih i administrativnih propisa. La Liga će u narednim danima zajedno sa arbitražnom komisijom pregledati kompletnu dokumentaciju Osasune.

Ako se ispostavi da je bilo kršenja određenih pravilnika Osasuna će biti diskvalificirana iz Europe. Pored te kazne klub bi mogao u narednu sezonu La Lige početi sa minus bodovima.

U slučaju izbacivanja Osasune u Konferencijsku ligu bi išao Atlethic Bilbao.  Iako su Baskijci imali turbulentnu sezonu na kraju bi ipak mogli doći do plasmana na europsku scenu za „zelenim stolom“.

Podsjetimo, prvak Španjolske je Barcelona i idu u Ligu prvaka zajedno sa Real Madridom, Atletico Madridom, Real Sociedadom i Sevillom kao osvajačem Europa lige. U Europa ligu će Villareal i Betis, a očigledno ćemo sačekati još koji dan da vidimo tko će Španjolsku predstavljati u Konferencijskoj ligi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:56