StoryEditorOCM
Strani nogometnajbolja utakmica

Sin brončanog Vatrenog oduševio u dresu susjedne reprezentacije: ‘Kao da su bila trojica na vratima. Nevjerojatno‘

Piše SN
11. rujna 2024. - 08:47

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija stigla je do prvog boda u grupnoj gazi Lige nacija nakon što je s Mađarskom u susretu u Budimpešti odigrala bez pogodaka. BiH je izvukla remi prvenstveno zahvaljujući ulozi vratara Nikole Vasilja, sina brončanog Vatrenog iz 1998. godine, Vladimira Vasilja - pišu Sportske novosti.

Vasilj je briljirao na vratima, već u prvom dijelu upisao je četiri velike obrane. Jednu loptu je očistio s gol-linije, ukrotio je i pokušaje ispod prečke, a na razini je bio i u drugom poluvremenu. Najveća mađarska zvijezda, Dominik Szoboszlai, također je bio impresioniran njegovom izvedbom.

- Imali su nevjerojatnog vratara, kao da su bila trojica na vratima, a ne jedan. Nevjerojatno - rekao je nakon utakmice.

Sam Vasilj također je bio zadovoljan svojom predstavom.

image

Nikola Vasilj u dresu njemačkog St. Paulija

Arhiva AFP

- Moja najbolja utakmica. Drago mi je zbog mene i zbog ekipe. Mislim da je ovo dobro za samopouzdanje - rekao je, pa se osvrnuo na kritike iz prethodne utakmice u Eindhovenu, koju je BiH izgubila od Nizozemske (2:5).

- Znate što, ne uzimam to toliko ozbiljno. Kritike su sastavni dio našeg posla. To je nešto što nas prati cijelu karijeru. Razumijem i frustracije ljudi i poraz iako smo igrali protiv dobre ekipe. Mislim da je to nešto što nas gura naprijed i mislim da ćemo ići u dobrom smjeru.

Vasilj (28), koji ima dvojno državljanstvo, trenutno brani boje njemačkog St. Paulija, a ovo mu je bio 12. nastup u BiH dresu. Vasilju i njegovoj momčadi slijedi okršaj s Njemačkom 11. listopada, a tri dana kasnije BiH igra s Mađarskom. Obje utakmice se igraju u Zenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 07:56