stdClass Object ( [id] => 1340446 [title] => Schweinsteiger bivšeg hajdukovca iz grada templara nazvao novim Lewandowskim, javio nam se, ovo je njegova priča [alias] => schweinsteiger-bivseg-hajdukovca-iz-grada-templara-nazvao-novim-lewandowskim-javio-nam-se-ovo-je-njegova-prica [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ivan Prtajin posebna je priča iz Hajdukove prošlosti, a ispisuje vrlo zanimljivu sadašnjost. U bliskoj budućnosti predviđamo mu novi skok na nogometnoj sceni i tržištu. Sad je nesuđeni centarfor Hajduka dosegao vrijednost od 900.000 eura na Transfermarktu, za polovicu vrijednosti je skočio u minulu godinu dana.

Da ste rekli u ona doba Hajduka B, prije šest-sedam godina da u paralelnom pogonu u Poljudu imaju vođu navale od milijun eura, blijedo bi vas pogledali...

Prtajin je danas značajna figura na sceni druge njemačke lige, zabija golove za Wehen Wiesbaden, sedmi su, 13 kola, 21 bod, samo tri manje od drugoplasiranog Hamburgera. Produžio je ugovor sve do 2026. godine, a kad je nedavno uvalio dva gola u kup-porazu (2:3) od Leipziga, na televiziji je u prijenosu Bastian Schweinsteiger spontano prokomentirao:

- Takvog napadača nisam vidio još od Roberta Lewandowskog!

I otišao mu čestitati. Tko je Schweinsteiger ne treba elaborirati, u svježem je sjećanju donedavni Bayernov as, a nakon tih riječi štovanog Bastiana više ništa nije isto u karijeri Prtajina. Izašao je iz sjene i o njemu se danas govori.

To je onaj mali što je u debiju, u doba trenera Marijana Pušnika u Starom Gradu na otoku Hvaru postigao četiri gola u pobjedi šarene momčadi Hajduka protiv svečara, lokalnog starograjskog Jadrana od 11:0...

Kroz šumu

Tada se Prtajin probijao kroz šumu igrača u Hajduku B, grickao poneki trening s prvotimcima, a trener Joan Carrillo mu darovao u proljeće 2017. na gostovanju u Koprivnici doslovce jednu minutu u prvoj momčadi.

- Možda je bila minuta i po‘ i to mi je jedini službeni nastup u dresu Hajduka – sjeća se.

Neki ga nikad i ne dočekaju, nastojimo ga utješiti.

- Znam i ja. Upisao sam se. Ali nije da mi je ta minuta nešto ispunila ambicije – iskren je.

Navijačka emocija bi i danas bila vratiti se u Hajduk, ali je Prtajin svjestan da je pred njim drugačiji put:

- Nastojim biti što bolji i napredovat, Bogu hvala, dobro mi ide. Wehen je stabilan klub, a Wiesbaden prekrasan grad u kojem je lijepo živjeti. Nedaleko Frankfurta, na 40 kilometara, ali ljepši, ugodniji.

---

image

Ivan Prtajin u dresu Hajduka

Duje Klaric/Cropix
---

Znamo da se tu i John McEnroe rodio, u blizini je baza NATO pakta, američki garnizon, puno vojske, oficira.

- Centar je savezne države Hessen.

I da nadopunimo, kako mu samo ime kaže, grad je ljekovitih izvora. Leži između zapadnih obronaka šumovitih brda Taunusa i rijeke Rajne.

- Ima svoje znamenitosti i predivan je. Dakle, lani su mi ponudili novi ugovor prije isteka starog i nisam se puno mislio, potpisao sam do 2026. što daje sigurnost, premda su mi ambicije veće - Prtajin se doima kao izuzetan profesionalac.

S 27 na leđima njegov je put zanimljiv, podsjeća nas da nije on baš iz Zadra premda ga se često titulira Zadraninom, jer rođen je u Zadru.

- Ja sam iz Vrane na Vranskom jezeru, dite sa sela, a Martin Erlić je tu blizu, njegov Tinj je nedaleko, niti deset kilometara udaljen.

Grad templara

Vrana, grad templara, ivanovaca, vranskih priora, selo koje čuva nevjerojatnu prošlost prije svega hrvatskih vladara, mjesto mostova i starog rimskog vodovoda i svašta još.

- Bravo, mjesto spomenik! Na Vranu sam silno ponosan. Počeo sam s nogometom u obližnjem Primorcu iz Biograda, pa nastavio u Arbanasima. Ne u Zadru, nego baš u Arbanasima. Tamo me je doveo Marin Galić, kojem mnogo dugujem u karijeri. Mogli biste znati tko je Marin Galić, vi ste stariji novinar...

- Kako ne, bio je veliki talenat iz Zadra u Hajduku, kasnije trener poznat u radu s mladima. Momčad Hajduka, juniorskih prvaka Jugoslavije 1985. pod vodstvom Sergija Krešića znamo napamet pa da je i napišemo: Mrduljaš (Tafra), Dalić, Jarni, Štimac, V. Vladislaviić, Andrijašević, D. Tomić, Miše, Galić, Milanko, M. Lalić.

- E taj Galić, onda znate, devetka, ali vezni igrač. Mnogo sam naučio od njega, kasnije sam išao u Trešnjevku, pa Zagreb, otac Slavko je mislio da ću bolje napredovati u Zagrebellu i da je rano za Hajduk. Imao je pravo, bio je to dobar potez, bio sam mali rastom, u Hajduku bih se izgubio, kasnije sam tek izrastao do 189 centimetara. Sa mnom je individualno radio Drago Rukljač.

---

Brojke i slova

Prtajin na sceni njemačke druge lige igra nogomet karijere! Najbolje dosad! Nigdje nije zabijao više golova, za Wehen Wiesbaden u 43 nastupa tresao je mrežu čak 23 puta i dodao 10 asistencija.

Od ulaska u Drugu Bundesligu, popularnu „Zweite”, zabio je četiri gola u 11 nastupa te još dva RB Leipzigu u Kupu. Najviše golova u karijeri zabio je za švicarski Schaffhausen gdje je strijelac bio 25 puta u 56 nastupa, a dodao je i sedam asistencija.

Devetnaest pogodaka je zabio za Hajduk II ili Hajduk B kako smo ga nazivali i to u 40 nastupa, kroz Treću i Drugu ligu. Po četiri gola postigao je igrajući za ljubljansku Olimpiju (23 nastupa), te Dugopolje (13 nastupa), a u strijelce se nije upisivao jedino igrajući za nizozemsku Rodu JC. (KM)

---

Bivši igrač Hajduka?

- Tako je. Rukljač i Ivica Skoko i Ivo Milić. A sa mnom su bili Filip Krovinović, Denis Kolinger, Edin Šehić, braćom blizancima Tomom i Jakov Bašićem i Franom Tudorom. Drago mi je zbog Filipa da je u Splitu, uvijek je otvoreno govorio da je navijač Hajduka. Nikad se Krovinović nije sakriva‘ to reć‘ i svaka mu čast!

Onda slijede Udinese, pa Hajduk B, tko vas je doveo u Poljud?

- Marko Lozo me vidio. U Udinama su bili sjajni uvjeti, dvije godine, iako sam igrao dobro za Udinese primaveru, mladu momčad, odlučio sam se na povratak u Hrvatsku.

Zvao vas je Hajduk, pa je uslijedila posudba u Dugopolje. Kasnije nizozemska Roda Juliana, švicarski Schaffhausen, Olimpija iz Ljubljane i sad bingo – Wehen Wiesbaden?! Neobičan put?

- Tražio sam gdje ću igrat i samo to je bilo bitno.

Trpajin

Bili ste zapaženi u B momčadi u Poljudu, ali vrata prve momčadi ostala su zatvorena, unatoč tome što su vas zvali – Trpajin. Trpali ste golova za mladu momčad ‘bijelih‘?

- Tako su me navijači na fejsu nazvali, kad sam davao neke golove. Netko je obrnuo slova, poslužio se tim nadimkom, drago mi je da se sjećate, ha, ha, ha...

Ipak, nije bilo mjesta u pravom Hajduku?

- A nije, igrali su Futacs, Almeida, Said... Svaki sa svojom pričom. Domaćima se vrata nisu baš otvarala.

Slično je i sada. Trebalo je ići dalje?

- Nema druge. Nisam dobio šansu. Nemojte mislit da me to opterećuje, isparava mi sve to iz glave, gledam samo dalje.

U Wehenu iz Wiesbadena ste već godinu i po‘?

- Vidite, u Rodi nisam ni igrao zbog korone, a kad je na kraju svega stigao poziv iz Wiesbadena, u trećoj ligi, prihvatio sam odmah. I pogodio.

Uveli ste Hajduk B iz treće u drugu ligu, pa i Wehen Wiesbaden iz treće u drugu, ima tu neka koincidencija?

- Ha, ha, tako ispada, makar nije za usporedbu. Sad sam prezadovoljan i životom i klubom. Druga njemačka liga je snažno natjecanje i žao mi je što ga kod nas baš ne prate, ne doživljuju. A tu je primjerice Hamburger Marija Vuškovića, pa Schalke, Kaiserslautern, Nuernberg, Hannover, Hertha, redom velikani koji su posrnuli, ali se žele vratit, puni su stadioni, utakmice teške. Tko se tu nametne, e...

... taj je pravi junak. Nije ni čudo da vam je cijena poskočila do 900.000 eura?

- Ja se nadam da je to ništa prema mom idućem transferu, kad dođe vrijeme.

Lijepo od vas. Kako biste sebe opisali kao centarfora?

- Jak sam u skoku. Igra glavom mi je dominantna.

Onda ste kao Horst Hrubesch?

- I to su mi govorili. A za svoju visinu sam dovoljno brz. Vjerujem da mogu u svim segmentima još napredovati, jer u Njemačkoj se baš radi, treniramo punom parom i puno smo ozbiljniji klub nego što biste možda na prvu pomislili.

Još veće ambicije

Ne sumnjamo.

- Imam sportske ciljeve i ambicije, fokusiran sam. Najbolje tek očekujem. Moja zaručnica Viktorija mi je velika podrška, svakako i otac Slavko i majka Đurđica, pa sestra Gabriela koja u Splitu živi sa zetom Dujom i dvoje prekrasne dice, Kate i Ante su moji dragi nećaci.

---

image

Leipzigov Nicolas Seiwald (l) i Ivan Prtajin 

Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance
---

Hajduk je emocija?

- Zauvijek. Tata Slavko me vodio od malih nogu u Poljud, a prva koju baš pamtim da sam bio uživo bila je protiv Deportiva iz La Corune i ta koreografija svemira s planetama, nikad neću zaboravit taj sjever. Grb Hajduka kao sunce, centar svega, a planeti ako njega. Bio sam dječački fasciniran i to ostaje.

Volite Vranu svoju?

- Vrana je moj dom, mogao bih o njoj pričati tri dana i tri noći. Kolijevka hrvatstva i katoličke vjere u Hrvata, diplomatsko središte kroz stoljeća. Vransko jezero i polje. Priroda, raj na zemlji. Danas ima 790 stanovnika i dobar natalitet. Prožima nas domoljublje, ostajemo doma i lijepo se živi. Nogomet je mene odvukao svojim putem, inače bih studirao. Volim naobrazbu, povijest, arheologiju i književnost.

Da vas zamislimo kao arheologa, pa da s bruškinom, četkicom čistite zemlju i prašinu sa starog kamenja, sa zidina vranskih utvrda i samostana?

- Bilo bi to zanimljivo. Ali, radije bih bio - sportski novinar!

I to je dobro! Nije vam kasno. Nakon karijere možda se i okušate. Međutim, najprije uskočite i u pravu Bundesligu!

- Hvala, tome se nadam. Međutim, nema žurbe. Ima još posla u Wehenu u Wiesbadenu – s guštom smo se raspričali s Ivanom Prtajinom.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => duplo bolji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => duplo bolji 2 0 8285 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-20 08:48:43 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => Slaven Alfirević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-20 09:02:24 [modified_by] => 3212 [publish_up] => 2023-11-20 09:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Schweinsteiger bivšeg hajdukovca iz grada templara nazvao novim Lewandowskim, javio nam se, ovo je njegova priča page_title=Schweinsteiger bivšeg hajdukovca iz grada templara nazvao novim Lewandowskim, javio nam se, ovo je njegova priča [metakey] => Ivan Prtajin, bundesliga, Templari, vrana, John McEnroe, Marijan Pušnik [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/20\/25724435.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/20\/25724433.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/20\/10840650.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Uwe Anspach\/Dpa\/picture-alliance","Uwe Anspach\/Dpa\/picture-alliance","Duje Klaric\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Leipzigov Nicolas Seiwald (l) i Ivan Prtajin\u00a0<\/p>","

Ivan Prtajin u dresu Hajduka<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25724435_1920.jpg":"1920x1080","k_25724435_1280.jpg":"1280x1280","k_25724435_1024.jpg":"1024x1024","k_25724435_640.jpg":"640x640","k_25724435_480.jpg":"480x480","k_25724435_340.jpg":"340x340","k_25724435_220.jpg":"220x220","o_25724435_1280.jpg":"1280x853","o_25724435_1024.jpg":"1024x682","o_25724435_640.jpg":"640x426","o_25724435_480.jpg":"480x320","o_25724435_340.jpg":"340x226","o_25724435_220.jpg":"220x146","h_25724435_1280.jpg":"1280x854","h_25724435_1024.jpg":"1024x683","h_25724435_640.jpg":"640x427","h_25724435_480.jpg":"480x320","h_25724435_340.jpg":"340x227","h_25724435_220.jpg":"220x147","pp_25724435_1280.jpg":"1280x1628","pp_25724435_1024.jpg":"1024x1303","pp_25724435_640.jpg":"640x814","pp_25724435_480.jpg":"480x611","pp_25724435_340.jpg":"340x432","pp_25724435_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x681","hd_25724433_1920.jpg":"1920x1080","k_25724433_1280.jpg":"1280x1280","k_25724433_1024.jpg":"1024x1024","k_25724433_640.jpg":"640x640","k_25724433_480.jpg":"480x480","k_25724433_340.jpg":"340x340","k_25724433_220.jpg":"220x220","o_25724433_1280.jpg":"1280x851","o_25724433_1024.jpg":"1024x681","o_25724433_640.jpg":"640x425","o_25724433_480.jpg":"480x319","o_25724433_340.jpg":"340x226","o_25724433_220.jpg":"220x146","h_25724433_1280.jpg":"1280x854","h_25724433_1024.jpg":"1024x683","h_25724433_640.jpg":"640x427","h_25724433_480.jpg":"480x320","h_25724433_340.jpg":"340x227","h_25724433_220.jpg":"220x147","pp_25724433_1280.jpg":"1280x1628","pp_25724433_1024.jpg":"1024x1303","pp_25724433_640.jpg":"640x814","pp_25724433_480.jpg":"480x611","pp_25724433_340.jpg":"340x432","pp_25724433_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1245","hd_10840650_1920.jpg":"1920x1080","k_10840650_1280.jpg":"1280x1280","k_10840650_1024.jpg":"1024x1024","k_10840650_640.jpg":"640x640","k_10840650_480.jpg":"480x480","k_10840650_340.jpg":"340x340","k_10840650_220.jpg":"220x220","o_10840650_1280.jpg":"1280x830","o_10840650_1024.jpg":"1024x664","o_10840650_640.jpg":"640x415","o_10840650_480.jpg":"480x311","o_10840650_340.jpg":"340x220","o_10840650_220.jpg":"220x142","h_10840650_1280.jpg":"1280x854","h_10840650_1024.jpg":"1024x683","h_10840650_640.jpg":"640x427","h_10840650_480.jpg":"480x320","h_10840650_340.jpg":"340x227","h_10840650_220.jpg":"220x147","pp_10840650_1280.jpg":"1280x1628","pp_10840650_1024.jpg":"1024x1303","pp_10840650_640.jpg":"640x814","pp_10840650_480.jpg":"480x611","pp_10840650_340.jpg":"340x432","pp_10840650_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7937554 Threads: 5 Questions: 1587236927 Slow queries: 4848212 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112208434 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/schweinsteiger-bivseg-hajdukovca-iz-grada-templara-nazvao-novim-lewandowskim-javio-nam-se-ovo-je-njegova-prica-1340446 [printLink] => /sport/strani-nogomet/schweinsteiger-bivseg-hajdukovca-iz-grada-templara-nazvao-novim-lewandowskim-javio-nam-se-ovo-je-njegova-prica-1340446?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 260757 [name] => Ivan Prtajin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-prtajin [link] => /tag/ivan-prtajin ) [1] => stdClass Object ( [id] => 216001 [name] => bundesliga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bundesliga [link] => /tag/bundesliga ) [2] => stdClass Object ( [id] => 679427 [name] => Templari [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => templari [link] => /tag/templari ) [3] => stdClass Object ( [id] => 296584 [name] => Vrana [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vrana [link] => /tag/vrana ) [4] => stdClass Object ( [id] => 325819 [name] => John McEnroe [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => john-mcenroe [link] => /tag/john-mcenroe ) [5] => stdClass Object ( [id] => 245255 [name] => marijan pušnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marijan-pusnik [link] => /tag/marijan-pusnik ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => duplo bolji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Schweinsteiger bivšeg hajdukovca iz grada templara nazvao novim Lewandowskim, javio nam se, ovo je njegova priča [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/20/25724435.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/20/25724435.jpg [title] => Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/20/25724433.jpg [title] =>

Leipzigov Nicolas Seiwald (l) i Ivan Prtajin 

Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/20/10840650.jpg [title] =>

Ivan Prtajin u dresu Hajduka

Duje Klaric/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ivan Prtajin posebna je priča iz Hajdukove prošlosti, a ispisuje vrlo zanimljivu sadašnjost. U bliskoj budućnosti predviđamo mu novi skok na nogometnoj sceni i tržištu. Sad je nesuđeni centarfor Hajduka dosegao vrijednost od 900.000 eura na Transfermarktu, za polovicu vrijednosti je skočio u minulu godinu dana.

Da ste rekli u ona doba Hajduka B, prije šest-sedam godina da u paralelnom pogonu u Poljudu imaju vođu navale od milijun eura, blijedo bi vas pogledali...

Prtajin je danas značajna figura na sceni druge njemačke lige, zabija golove za Wehen Wiesbaden, sedmi su, 13 kola, 21 bod, samo tri manje od drugoplasiranog Hamburgera. Produžio je ugovor sve do 2026. godine, a kad je nedavno uvalio dva gola u kup-porazu (2:3) od Leipziga, na televiziji je u prijenosu Bastian Schweinsteiger spontano prokomentirao:

- Takvog napadača nisam vidio još od Roberta Lewandowskog!

I otišao mu čestitati. Tko je Schweinsteiger ne treba elaborirati, u svježem je sjećanju donedavni Bayernov as, a nakon tih riječi štovanog Bastiana više ništa nije isto u karijeri Prtajina. Izašao je iz sjene i o njemu se danas govori.

To je onaj mali što je u debiju, u doba trenera Marijana Pušnika u Starom Gradu na otoku Hvaru postigao četiri gola u pobjedi šarene momčadi Hajduka protiv svečara, lokalnog starograjskog Jadrana od 11:0...

Kroz šumu

Tada se Prtajin probijao kroz šumu igrača u Hajduku B, grickao poneki trening s prvotimcima, a trener Joan Carrillo mu darovao u proljeće 2017. na gostovanju u Koprivnici doslovce jednu minutu u prvoj momčadi.

- Možda je bila minuta i po‘ i to mi je jedini službeni nastup u dresu Hajduka – sjeća se.

Neki ga nikad i ne dočekaju, nastojimo ga utješiti.

- Znam i ja. Upisao sam se. Ali nije da mi je ta minuta nešto ispunila ambicije – iskren je.

Navijačka emocija bi i danas bila vratiti se u Hajduk, ali je Prtajin svjestan da je pred njim drugačiji put:

- Nastojim biti što bolji i napredovat, Bogu hvala, dobro mi ide. Wehen je stabilan klub, a Wiesbaden prekrasan grad u kojem je lijepo živjeti. Nedaleko Frankfurta, na 40 kilometara, ali ljepši, ugodniji.

---

image

Ivan Prtajin u dresu Hajduka

Duje Klaric/Cropix
---

Znamo da se tu i John McEnroe rodio, u blizini je baza NATO pakta, američki garnizon, puno vojske, oficira.

- Centar je savezne države Hessen.

I da nadopunimo, kako mu samo ime kaže, grad je ljekovitih izvora. Leži između zapadnih obronaka šumovitih brda Taunusa i rijeke Rajne.

- Ima svoje znamenitosti i predivan je. Dakle, lani su mi ponudili novi ugovor prije isteka starog i nisam se puno mislio, potpisao sam do 2026. što daje sigurnost, premda su mi ambicije veće - Prtajin se doima kao izuzetan profesionalac.

S 27 na leđima njegov je put zanimljiv, podsjeća nas da nije on baš iz Zadra premda ga se često titulira Zadraninom, jer rođen je u Zadru.

- Ja sam iz Vrane na Vranskom jezeru, dite sa sela, a Martin Erlić je tu blizu, njegov Tinj je nedaleko, niti deset kilometara udaljen.

Grad templara

Vrana, grad templara, ivanovaca, vranskih priora, selo koje čuva nevjerojatnu prošlost prije svega hrvatskih vladara, mjesto mostova i starog rimskog vodovoda i svašta još.

- Bravo, mjesto spomenik! Na Vranu sam silno ponosan. Počeo sam s nogometom u obližnjem Primorcu iz Biograda, pa nastavio u Arbanasima. Ne u Zadru, nego baš u Arbanasima. Tamo me je doveo Marin Galić, kojem mnogo dugujem u karijeri. Mogli biste znati tko je Marin Galić, vi ste stariji novinar...

- Kako ne, bio je veliki talenat iz Zadra u Hajduku, kasnije trener poznat u radu s mladima. Momčad Hajduka, juniorskih prvaka Jugoslavije 1985. pod vodstvom Sergija Krešića znamo napamet pa da je i napišemo: Mrduljaš (Tafra), Dalić, Jarni, Štimac, V. Vladislaviić, Andrijašević, D. Tomić, Miše, Galić, Milanko, M. Lalić.

- E taj Galić, onda znate, devetka, ali vezni igrač. Mnogo sam naučio od njega, kasnije sam išao u Trešnjevku, pa Zagreb, otac Slavko je mislio da ću bolje napredovati u Zagrebellu i da je rano za Hajduk. Imao je pravo, bio je to dobar potez, bio sam mali rastom, u Hajduku bih se izgubio, kasnije sam tek izrastao do 189 centimetara. Sa mnom je individualno radio Drago Rukljač.

---

Brojke i slova

Prtajin na sceni njemačke druge lige igra nogomet karijere! Najbolje dosad! Nigdje nije zabijao više golova, za Wehen Wiesbaden u 43 nastupa tresao je mrežu čak 23 puta i dodao 10 asistencija.

Od ulaska u Drugu Bundesligu, popularnu „Zweite”, zabio je četiri gola u 11 nastupa te još dva RB Leipzigu u Kupu. Najviše golova u karijeri zabio je za švicarski Schaffhausen gdje je strijelac bio 25 puta u 56 nastupa, a dodao je i sedam asistencija.

Devetnaest pogodaka je zabio za Hajduk II ili Hajduk B kako smo ga nazivali i to u 40 nastupa, kroz Treću i Drugu ligu. Po četiri gola postigao je igrajući za ljubljansku Olimpiju (23 nastupa), te Dugopolje (13 nastupa), a u strijelce se nije upisivao jedino igrajući za nizozemsku Rodu JC. (KM)

---

Bivši igrač Hajduka?

- Tako je. Rukljač i Ivica Skoko i Ivo Milić. A sa mnom su bili Filip Krovinović, Denis Kolinger, Edin Šehić, braćom blizancima Tomom i Jakov Bašićem i Franom Tudorom. Drago mi je zbog Filipa da je u Splitu, uvijek je otvoreno govorio da je navijač Hajduka. Nikad se Krovinović nije sakriva‘ to reć‘ i svaka mu čast!

Onda slijede Udinese, pa Hajduk B, tko vas je doveo u Poljud?

- Marko Lozo me vidio. U Udinama su bili sjajni uvjeti, dvije godine, iako sam igrao dobro za Udinese primaveru, mladu momčad, odlučio sam se na povratak u Hrvatsku.

Zvao vas je Hajduk, pa je uslijedila posudba u Dugopolje. Kasnije nizozemska Roda Juliana, švicarski Schaffhausen, Olimpija iz Ljubljane i sad bingo – Wehen Wiesbaden?! Neobičan put?

- Tražio sam gdje ću igrat i samo to je bilo bitno.

Trpajin

Bili ste zapaženi u B momčadi u Poljudu, ali vrata prve momčadi ostala su zatvorena, unatoč tome što su vas zvali – Trpajin. Trpali ste golova za mladu momčad ‘bijelih‘?

- Tako su me navijači na fejsu nazvali, kad sam davao neke golove. Netko je obrnuo slova, poslužio se tim nadimkom, drago mi je da se sjećate, ha, ha, ha...

Ipak, nije bilo mjesta u pravom Hajduku?

- A nije, igrali su Futacs, Almeida, Said... Svaki sa svojom pričom. Domaćima se vrata nisu baš otvarala.

Slično je i sada. Trebalo je ići dalje?

- Nema druge. Nisam dobio šansu. Nemojte mislit da me to opterećuje, isparava mi sve to iz glave, gledam samo dalje.

U Wehenu iz Wiesbadena ste već godinu i po‘?

- Vidite, u Rodi nisam ni igrao zbog korone, a kad je na kraju svega stigao poziv iz Wiesbadena, u trećoj ligi, prihvatio sam odmah. I pogodio.

Uveli ste Hajduk B iz treće u drugu ligu, pa i Wehen Wiesbaden iz treće u drugu, ima tu neka koincidencija?

- Ha, ha, tako ispada, makar nije za usporedbu. Sad sam prezadovoljan i životom i klubom. Druga njemačka liga je snažno natjecanje i žao mi je što ga kod nas baš ne prate, ne doživljuju. A tu je primjerice Hamburger Marija Vuškovića, pa Schalke, Kaiserslautern, Nuernberg, Hannover, Hertha, redom velikani koji su posrnuli, ali se žele vratit, puni su stadioni, utakmice teške. Tko se tu nametne, e...

... taj je pravi junak. Nije ni čudo da vam je cijena poskočila do 900.000 eura?

- Ja se nadam da je to ništa prema mom idućem transferu, kad dođe vrijeme.

Lijepo od vas. Kako biste sebe opisali kao centarfora?

- Jak sam u skoku. Igra glavom mi je dominantna.

Onda ste kao Horst Hrubesch?

- I to su mi govorili. A za svoju visinu sam dovoljno brz. Vjerujem da mogu u svim segmentima još napredovati, jer u Njemačkoj se baš radi, treniramo punom parom i puno smo ozbiljniji klub nego što biste možda na prvu pomislili.

Još veće ambicije

Ne sumnjamo.

- Imam sportske ciljeve i ambicije, fokusiran sam. Najbolje tek očekujem. Moja zaručnica Viktorija mi je velika podrška, svakako i otac Slavko i majka Đurđica, pa sestra Gabriela koja u Splitu živi sa zetom Dujom i dvoje prekrasne dice, Kate i Ante su moji dragi nećaci.

---

image

Leipzigov Nicolas Seiwald (l) i Ivan Prtajin 

Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance
---

Hajduk je emocija?

- Zauvijek. Tata Slavko me vodio od malih nogu u Poljud, a prva koju baš pamtim da sam bio uživo bila je protiv Deportiva iz La Corune i ta koreografija svemira s planetama, nikad neću zaboravit taj sjever. Grb Hajduka kao sunce, centar svega, a planeti ako njega. Bio sam dječački fasciniran i to ostaje.

Volite Vranu svoju?

- Vrana je moj dom, mogao bih o njoj pričati tri dana i tri noći. Kolijevka hrvatstva i katoličke vjere u Hrvata, diplomatsko središte kroz stoljeća. Vransko jezero i polje. Priroda, raj na zemlji. Danas ima 790 stanovnika i dobar natalitet. Prožima nas domoljublje, ostajemo doma i lijepo se živi. Nogomet je mene odvukao svojim putem, inače bih studirao. Volim naobrazbu, povijest, arheologiju i književnost.

Da vas zamislimo kao arheologa, pa da s bruškinom, četkicom čistite zemlju i prašinu sa starog kamenja, sa zidina vranskih utvrda i samostana?

- Bilo bi to zanimljivo. Ali, radije bih bio - sportski novinar!

I to je dobro! Nije vam kasno. Nakon karijere možda se i okušate. Međutim, najprije uskočite i u pravu Bundesligu!

- Hvala, tome se nadam. Međutim, nema žurbe. Ima još posla u Wehenu u Wiesbadenu – s guštom smo se raspričali s Ivanom Prtajinom.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance Duje Klaric/Cropix
Uwe Anspach/Dpa/picture-alliance

Leipzigov Nicolas Seiwald (l) i Ivan Prtajin 

Duje Klaric/Cropix

Ivan Prtajin u dresu Hajduka

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/schweinsteiger-bivseg-hajdukovca-iz-grada-templara-nazvao-novim-lewandowskim-javio-nam-se-ovo-je-njegova-prica-1340446 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d4f3fe749eb1780a3138f82916acbd207d08a067 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Schweinsteiger+biv%C5%A1eg+hajdukovca+iz+grada+templara+nazvao+novim+Lewandowskim%2C+javio+nam+se%2C+ovo+je+njegova+pri%C4%8Da&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fschweinsteiger-bivseg-hajdukovca-iz-grada-templara-nazvao-novim-lewandowskim-javio-nam-se-ovo-je-njegova-prica-1340446 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fschweinsteiger-bivseg-hajdukovca-iz-grada-templara-nazvao-novim-lewandowskim-javio-nam-se-ovo-je-njegova-prica-1340446 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => duplo bolji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometduplo bolji

Schweinsteiger bivšeg hajdukovca iz grada templara nazvao novim Lewandowskim, javio nam se, ovo je njegova priča

Piše Slaven Alfirević
20. studenog 2023. - 10:00

Ivan Prtajin posebna je priča iz Hajdukove prošlosti, a ispisuje vrlo zanimljivu sadašnjost. U bliskoj budućnosti predviđamo mu novi skok na nogometnoj sceni i tržištu. Sad je nesuđeni centarfor Hajduka dosegao vrijednost od 900.000 eura na Transfermarktu, za polovicu vrijednosti je skočio u minulu godinu dana.

Da ste rekli u ona doba Hajduka B, prije šest-sedam godina da u paralelnom pogonu u Poljudu imaju vođu navale od milijun eura, blijedo bi vas pogledali...

Prtajin je danas značajna figura na sceni druge njemačke lige, zabija golove za Wehen Wiesbaden, sedmi su, 13 kola, 21 bod, samo tri manje od drugoplasiranog Hamburgera. Produžio je ugovor sve do 2026. godine, a kad je nedavno uvalio dva gola u kup-porazu (2:3) od Leipziga, na televiziji je u prijenosu Bastian Schwe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 06:08