StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Šahtar nije uspio, ali hrvatski trener jako je ponosan na svoje igrače: ‘Malo je neobično, ali tako je‘

Piše Sport SD
14. prosinca 2023. - 08:33

Nogometaši Šahtara nisu uspjeli izboriti osminu finala Lige prvaka. U odlučujućoj utakmici su na gostovanju kod Porta izgubili s 5:3 pa su tako ostali na 9 bodova dok su Portugalci i Barcelona s 12 prošli dalje. Šahtar će europsku avanturu nastaviti u Europskoj ligi, a nakon utakmice trener Marino Pušić je bio zadovoljan svojim igračima - pišu Sportske novosti.

- Malo je neobično biti ponosan na moju momčad kada je izgubila, ali tako je. Došli smo se ovdje natjecati i ponuditi gledateljima dobar nogomet protiv jako dobrog protivnika. Moji su igrači dali sve od sebe i borili se do kraja utakmice, jako sam ponosan na njih - rekao je hrvatski trener nakon utakmice i dodao:

- Grupa je bila jako teška i činjenica da smo osvojili devet bodova igrajući dobra nogomet je veliko ostvarenje. Jako sam zadovoljan s trudom kojeg su igrači dali i njihovim napretkom u posljednja dva mjeseca. Okolnosti nisu idealne zbog rata u Ukrajini i to svi znaju, ali mi radimo jako disciplinirano I ponosan sam što smo ostvarili važan uspjeh za klub, a to je ostanak u europskim natjecanjima.

image
AFP

Koliko je Pušić povezan s igračima najbolje je nakon utakmice pokazao veznjak Šahtara Artem Bondarenko koji je novinarima pričao što se promijenilo od kada je Hrvat preuzeo klub.

- Sve se dramatično promijenilo - atmosfera, igra, mentalitet. Ne možete uopće usporediti ovaj Šahtar s onim koji je bio prije njega. Mislim da se momčad promijenila na bolje, ali i dalje nas čeka puno posla. Prethodni trener je od nas tražio jako vertikalan nogomet, ali sada igramo onako kako volimo i kako nam odgovara, a to i daje jako dobre rezultate - rekao je Bondarenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:45