StoryEditorOCM

Realu i Barceloni ozbiljno prijeti izbacivanje iz Europe zbog Rubialesovog poljupca

Piše Sport SD
28. kolovoza 2023. - 22:29

Nastavlja se trakavica s Luisom Rubialesom i nogometašicom Jenni Hermoso koju je na proslavi svjetske titule poljubio u usta.

Najnovije informacije iz Španjolske govore o tome da bi UEFA sve španjolske klubove mogla izbaciti iz europskih natjecanja, koliko god to u ovom trenutku zvučalo nevjerojatno, javlja SportBible.

Naime, Rubiales je odbio podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Kraljevskog španjolskog nogometnog saveza nakon spomenutnog poljupca i pobjede u finalu nad Engleskom u Sydneyju prošlog tjedna.

I premda je Hermoso u petak izjavila da nije pristala na poljubac koji je doveo do FIFA-ine suspenzije 46-godišnjeg Rubialesa, španjolski nogometni savez doveo je u pitanje njezinu verziju događaja i neočekivano je izvijestio da će poduzeti pravne korake zbog komentara španjolske reprezentativke, što je šokiralo cijelu javnost.

Savez je dodao da, ako budu izabrane, igračice imaju "obvezu" igrati za reprezentaciju, nakon što je 81 igračica rekla da neće predstavljati Španjolsku sve dok Rubiales ne bude suspendiran.

U priči koja je već imala bezbroj skandaloznih obrata, u svjetskim se medijima naširoko izvještava kako se Rubialesova majka Angeles Bejar sada zatvorila u crkvu i stupila u štrajk glađu zbog "neljudskog i krvavog lova" na njenoga sina.

Bejar je navodno izjavila da će ostati u crkvi Divina Pastora "neodređeno vrijeme, danju i noću" sve dok se situacija ne riješi, dodavši da je "hajka" protiv njenoga sina "nešto što on ne zaslužuje".

A kako je španjolska vlada već poduzela korake u vezi Rubialesove suspenzije, španjolski je savez navodno reagirao iz inata potičući UEFA-u da razmotri njihovo izbacivanje iz svih europskih natjecanja (!).

Bude li zahtjev odobren, to bi značilo da bi isključeni bili svi španjolski klubovi, uključujući europske divove Real i Barcelonu.

Ta natjecanja uključuju Ligu prvaka (što bi također utjecalo na Atletico Madrid i Real Sociedad), Europsku ligu (Villarreal i Real Betis) i Konferencijsku ligu (Osasuna).

Rubialesovi pristalice u španjolskom savezu žele napasti vladu svoje zemlje zbog poziva na njegovu ostavku. Doista, španjolski savez potvrdio je da potiče UEFA-u na izbacivanje na temelju pravila da će "[članovi] upravljati svojim poslovima neovisno i bez neprimjerenog utjecaja trećih strana."

Pravila UEFA-e također su tvrdila: "Svako tijelo ili odluka tijela koja nije izabrana ili imenovana u skladu s navedenom procedurom, čak ni privremeno, neće biti priznata od strane UEFA-e".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 20:21