StoryEditorOCM

Quique Sanchez Flores: Računao sam na Rakitića, ali ...

Piše Hina
4. veljače 2024. - 22:27

Sevillin trener Quique Sanchez Flores, zbog kojeg je Ivan Rakitić napustio klub prošli tjedan, rekao je u nedjelju da je računao na 35-godišnjeg veznog igrača ali mu nije mogao obećati igranje koliko je on htio.

"O Rakitiću mogu samo reći da jako poštujem njegovu karijeru," izjavio je na konferenciji za medije u Sevilli.

SAnchez Flores je sredinom prosinca sjeo na klupu posrnule momčadi, a od tada dokapetan Rakitić nije odigrao niti jednu kompletnu utakmicu. Prije dva tjedna ga je ostavio na klupi za pričuve tijekom prvenstvene utakmice s Gironom (1-5), a zatim ga je uveo u 51. minuti četvrtfinalne utakmice kupa s Atletico Madridom (0-1).

"Imali smo iskren razgovor, četiri dana prije njegove odluke. Rekao mi je da ja ne računam na njega, a ja sam mu odgovorio da računam, ali mu ne mogu garantirati koliko u svakoj utakmici," rekao je 59-godišnji Sánchez Flores.

Rakitić je do njegovog dolaska bio član udarne postave, a ugovor mu je istjecao 30. lipnja.

"Ja sam računao na njega i tražio ga nešto kako bi nastavio (biti ovdje)", napomenuo je trener ne navodeći što je točno tražio od igrača s brojem 10.

"Odluka, dva dana kasnije, bila je njegova. Promislio je i pošteno mi rekao da ne može dati to što sam ga tražio. Njegov odgovor je bio izuzetno iskren. Poštujem Ivanovu odluku. To je bio doista iskren odgovor u situaciji koja je to zahtijevala", dodao je.

Rakitić je zatim prešao u jedanaestoplasiranu momčad saudijskog prvenstva Al-Shabab. Na oproštajnoj konferenciji za medije, u loži stadiona u Sevilli, rekao je da je sebe "vidio kao neupitnog člana udarne postave". "Nisam razumio trenerovu odluku, ali ju moram prihvatiti. Ideja novog trenera nije ista kao i moja", izjavio je Rakitić tužan što odlazi iz kluba s kojim je 2014. i 2023. osvojio Europsku ligu.

Dodao je da je htio ostati još pet mjeseci, do kraja postojećeg ugovora.

"Ali nisam htio pokazati nezadovoljstvo niti neigranjem zarađivati novac. Sjediti na klupi, ne moći pomagati ekipi, pa ići mirno doma - to nije za mene", rekao je Rakitić.

Hrvatski veznjak, s 323 utakmice stranac s najviše nastupa u povijesti Seville, ranije je ove sezone govorio medijima da mu je želja produžiti ugovor i ostati još nekoliko sezona na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán.

Sevilla, međutim, prolazi kroz najgoru sezonu u posljednje 24 godine boreći se protiv ispadanja iz prve lige. Nalazi se na 17. mjestu među 20 klubova, s istim brojem bodova kao Cadiz u zoni ispadanja.

Uprava je u listopadu smijenila trenera Jose Luisa Mendilibara, pa sredinom prosinca i njegovu zamjenu Diega Alonsa. Dovela je na klupu Sáncheza Floresa, nekadašnjeg trenera Getafea, Espanyola i Atletico Madrida. S njim je Sevilla upisala pet poraza, jedan remi i tri pobjede. Sevilla u ponedjeljak gostuje kod madridskog Rayo Vallecana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:20