StoryEditorOCM
Strani nogometjedan ide drugi dođe

Poljudska poveznica na istoku, legendarnog hajdukovca na klupi će zamijeniti još jedan bivši trener ‘bijelih‘

Piše Sport SD
18. kolovoza 2024. - 16:24

Duže vrijeme bujalo je nezadovoljstvo Slavena Bilića na klupi saudijskog Al Fateha. Kao razlog se najčešće navodio tanak igrački kadar s kojim je raspolagao. Kad je za ovu sezonu smanjen budžet došlo je i do pucanja suradnje. Nekadašnji igrač i trener Hajduka imao je veće ambicije koje klub jednostavno nije bio u stanju pratiti. 

Odluka o raskidu suradnje pala je tijekom priprema u Sloveniji, a prije koji dan stigla je i službena objava razlaza Saudijaca i Bilića.

Ono što je Bilić započeo u saudijskom klubu trebao bi nastaviti Hajdukov bivši trener Jens Gustafsson. Šveđanin je bio drugi trener u mandatu predsjednika Uprave Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa nakon što je Paolo Tramezzani otišao, a na Poljudu se nije dugo zadržao. Njegov trenerski mandat trajao je svega tri mjeseca, a otkaz je dobio nakon serije loših rezultata u listopadu 2021. godine.

Poslije odlaska iz Hajduka imao je još dva angažmana, prvo na mjestu izbornika mlade švedske reprezentacije, a potom u poljskom Pogonu gdje je bio trener sve donedavno. Tijekom dvije godine provedene u ovom poljskom klubu vodio je momčad u ukupno 87 utakmica.

image

Jens Gustafsson
 

Tom Dubravec/Cropix
image

Slaven Bilić na klupi Al Fateha

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:41