StoryEditorOCM
Strani nogometante, pa nije loše

Otkriveno koliko Rebić zarađuje u novom klubu: ‘Odbio sam puno novca, trebalo mi je strastveno okruženje‘

Piše Sport SD
3. listopada 2024. - 12:55

Bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić (31) ovoga je ljeta potpisao za talijanskog prvoligaša Lecce, u koji je stigao nakon raskida ugovora s turskim Bešiktašem.

Rebić se tako nakon samo godinu dana vratio u Serie A, gdje je od rujna 2019. do lipnja 2023. nosio dres Milana. U Italiji je u svojoj karijeri također igrao i u Fiorentini i Veroni, a još je nastupao za Split, RB Leipzig i Eintrach iz Frankfurta.

Hrvat u Lecceu ima status jedne od najvećih zvijezda i stalni je član početne momčadi te se vraća u formu nakon "izgubljene" godine u Turskoj.

"Odlučio sam odbiti puno novca jer želim pokazati da sam još uvijek važan nogometaš. Razgovarao sam s direktorom i trenerom, okruženje je toplo, jako strastveno i to je upravo ono što mi je trebalo", rekao je Rebić na predstavljanju.

Iako je, kako tvrdi, odbio mnogo novca, nije mu loše ni u Lecceu gdje jako dobro zarađuje.

Talijanski portal Calcio e Finanza otkrio je da je Ante najplaćeniji u klubu s godišnjim primanjima u iznosu od 1,5 milijuna eura.

 

Odlazak iz Turske

Podsjetimo, prije godinu dana Rebić je potpisao ugovor težak dva i pol milijuna eura po sezoni, ali nije se naigrao. Dugo se Bešiktaš pokušavao "riješiti" bivšeg hrvatskog reprezentativca, a to su ljetos i uspjeli dogovoriti.

Rebić se nakon svega oglasio na društvenim mrežama...

- Dragi navijači Besiktasa, prošla sezona imala je dobar početak. Iako smo imali poteškoća zbog nekih promjena, nikad nisam odustao. Međutim, podlegao sam toj ambiciji i doživio tešku ozljedu. Nisam ljut, samo sam jako tužan i posramljen. Znam da nisam opravdao očekivanja. Ipak, ne vjerujte svemu što piše u medijima. Ja sam samo nogometaš koji živi svoju strast prema nogometu i bori se za pobjedu. Od danas sam napustio Bešiktaš. Hvala svima koji su pridonijeli. Nadam se da će ovo biti dobra sezona za vas. Bešiktaš je u meni dobio velikog navijača - napisao je Rebić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 14:43