StoryEditorOCM
Strani nogometdebi iz noćne more

Osvojio dva Kupa s Hajdukom, sada je zaigrao prvi put nakon šest mjeseci i nije se mogao gore provesti

Piše SPORT SD
27. studenog 2023. - 21:18

Hajduk je u posljednje dvije sezone osvojio dva trofeja, dvaput zaredom Rabuzinovo sunce zasjalo je u Splitu. U dvije protekle sezone jedan od stožernih igrača momčadi je bio i talijanski veznjak Marco Fossati.

Fossati je u Hajduk došao iz Monze početkom 2021. godine, u mandatu trenera Paola Tramezzanija. Do ljeta 2023. je za Bijele upisao 78 nastupa, uz dva gola i četiri asistencije.

Nakon osvajanja i drugog Kupa zaredom, na ljeto se krenulo u jačanje momčadi, i procjena na Poljudu je bila da za Fossatija nema mjesta, pa mu ugovor nije produžen.

Tek prvog dana jeseni, skoro tri mjeseca kasnije, Fossati je pronašao angažman. Doveo ga je rumunjski prvoligaš FC Universitatea Cluj, a danas, u 18. kolu je prvi put zaigrao u prvenstvu za klub, ali njegov nastup nije mogao proći gore. Naime, Cluj je već nakon 24. minute gubio čak 2:0, da bi trener momčadi povukao drastičan potez i izvadio Fossatija iz igre. Otada je momčad proigrala i u konačnici slavila s 2:3.

Inače, ovo je prvi prvenstveni nastup Fossatija još od 28. svibnja, kada je Hajduk na Poljudu pobijedio Šibenik s 3:0, a Talijan je odigrao svih 90. minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:44