StoryEditorOCM
Strani nogometmediji bruje

Operacija čišćenja ruševina: posrnuli Ajax se rješava dvojice Hrvata već u siječnju?

Piše Sport SD
7. studenog 2023. - 18:57

Kako javljaju nizozemski mediji, dvojica hrvatskih nogometaša iz redova posrnulog Ajaxa mogla bi već u siječnju napustiti klub. Odmah s početkom zimskog prijelaznog roka moglo bi se dogoditi da iz Amsterdama odu Borna Sosa i Jakov Medić. Zasad, kako se navodi u tekstu Voetbal Internationala, i dalje vjeruju Josipu Šutalu, dovoljno da ne ode...

U tekstu se piše o takozvanoj Operaciji čišćenja ruševina. To je kodno ime akcije unutar odaja Ajaxa u kojoj bi iz kluba otišli svi oni igrači za koje sportski segment kluba procjenjuje da kvalitetom ne zaslužuje biti u svlačionici. Također, dovest će se igrači koji će odmah biti pojačanja, kako bi se aktualna pozicija Ajaxa na ljestvici instantno popravila.

Sosa i Medić dakle, imaju vrlo ugrožene pozicije. U izvještajima klupskih operativaca stoji da je Sosi, inače standardnom hrvatskom reprezentativcu, mana gubljene lopti. Medića pak, smatraju nedovoljno dobrim i limitiranim. Problem bi, barem kod Sose, mogao biti taj što mu ugovor ističe tek u ljeto 2028. godine, što će značiti da će Ajax od potencijalnog novog kupca morati potraživati dosta veliku odštetu. Medićev ugovor traje jednako dugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:50