StoryEditorOCM
Strani nogometsumnjiva posla

Nizozemski mediji: Nakon drame oko Borne Sose, pod povećalom i transfer Josipa Šutala iz Dinama u Ajax?

Piše Sport SD
2. listopada 2023. - 15:00

Bivši Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat pod istragom je zbog sumnjivih poslova vezanih za transfere u ljetnom prijelaznom roku. Podsjetimo, prošli je tjedan Ajax počeo istragu oko transfera Borne Sose iz Stuttgarta za osam milijuna eura, a sad istražuje i transfer Josipa Šutala kojeg je Ajax platio Dinamu 21 milijun eura.

Kako piše nizozemski portal NRC, Mislintat prilikom pregovora oko Šutala uopće nije kontaktirao igračeva agenta Marina Bulu koji je s njim od početka karijere, već je u transferu sudjelovao sa Zdenkom Ostojićem i Marcom Lichtsteinerom koji je i ranije surađivao s Mislintatom oko transfera.

- Ajaxov direktor došao je 3. kolovoza u Zagreb na pregovore s Dinamom, što se inače radi telefonski ili preko predstavnika. Dva tjedna kasnije dogovorio je transfer s time da se Bule uopće nije čuo s igračem, a ni Ajax ni Dinamo ga nisu kontaktirali, piše NRC.

Ucjenjivao Sosu?

Ajax ima ogromnih problema s Mislintatom za kojeg sumnja da je ucjenjivao Bornu Sosu. Nizozemski mediji objavili su poruke iz kojih se da iščitati da je Mislintat rekao Sosi da mora promijeniti menadžera i prijeći u agenciju Arthura Becka u kojoj Mislintat ima udio u vlasništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:22