StoryEditorOCM
Strani nogometples milijuna

Napustio Azzure: legendarni Talijan preuzima klupu Saudijske Arabije

Piše Hina
27. kolovoza 2023. - 16:51

Roberto Mancini, koji je sredinom kolovoza iznenađujuće podnio ostavku na mjesto izbornika Italije, u ponedjeljak će biti imenovan izbornikom Saudijske Arabije, objavila je u nedjelju Gazzetta dello Sport. 

Kako prenosi talijanski sportski dnevnik, Mancini (58) je potpisao četverogodišnji ugovor, do 2027., sa Saudijskim nogometnim savezom.On će u ponedjeljak prisustvovati svojoj prvoj konferenciji za novinare u Rijadu, piše talijanski dnevnik, ne navodeći izvor.

Saudijska Arabija, koja je napravila senzaciju na prošlom Svjetskom prvenstvu u Kataru svladavši Argentinu Lionela Messija, budućeg svjetskog prvaka, s 2-1 u grupnoj fazi, nije imala izbornika od odlaska Francuza Hervéa Renarda, koji je potom preuzeo  francusku žensku reprezentaciju..

Bogata zaljevska monarhija platila je velika imena svjetskog nogometa poput Cristiana Ronalda, Karima Benzeme ili Neymara u nadi da će promijeniti svoj imidž i preoblikovati svoje gospodarstvo.

Mancini je uvjeravao kako njegova ostavka na mjesto izbornika Italije nije bila povezana s ponudom Saudijske Arabije te ju je obrazložio posljednjim odlukama predsjednika Talijanskog saveza (FIGC) Gabrielea Gravine, posebice o sastavu svog stručnog stožera. 

“Po mom mišljenju, više nismo bili na istoj valnoj duljini. Nešto će se dogoditi kada mene bude zanimalo, ali Saudijska Arabija nema ništa s tim", kazao je tada Mancini.

Pod njegovim vodstvom, od svibnja 2018. do kolovoza 2023., Italija je osvojila EURO-2021 i postavila rekordni niz od 37 utakmica bez poraza između rujna 2018. i listopada 2021.godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:18