StoryEditorOCM
Strani nogometportugalski kut

Martineza poraz ne brine: ‘Ovo je za nas bila perfektna utakmica, igrali smo protiv tehnički kvalitetne momčadi‘

Piše Hina
8. lipnja 2024. - 23:44

Portugalski izbornik Roberto Martinez rekao je da mu je subotnja utakmica s Hrvatskom dobro poslužila kao priprema za Europsko prvenstvo unatoč porazu od 1-2.

"Ovo je za nas bila perfektna utakmica jer smo igrali protiv tehnički jako kvalitetne momčadi. Mislim da je Hrvatska prva momčad koja je s loptom igrala kvalitetno poput nas", izjavio je Martinez u obraćanju medijima.

"U prvom poluvremenu teško smo kontrolirali igru, ali u nastavku smo zaigrali puno bolje", dodao je.

Portugal je u subotu izgubio doma s 1-2 od Hrvatske u pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva.

"Gol smo zabili iz jedne dobro izrađene situacije, na postavljenu obranu, također smo bili i agresivni. Bila je to dobra pripremna utakmica za 16 igrača koji su bili na travnjaku, a uz to se nitko nije ozlijedio. Nikada ne želimo izgubiti, ali utakmice je bila pozitivna u sklopu pripreme Europskog prvenstva", izjavio je Martinez.

Portugal je u deset kvalifikacijskih utakmica primio samo dva gola, no u posljednje tri prijateljske čak šest.

"Jasno je da to moramo sada popraviti", odgovorio je izbornik Portugala.

Poručio je da je bitno da njegova ekipa početak prvenstva dočeka na najboljoj razini. Portugal će u utorak ugostiti Irsku što će mu biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva.

Semedo i Vitinha: Hrvatska je odlična momčad

Nogometaši Portugala htjeli su pobijediti Hrvatsku, ali naišli su u subotu na dobrog protivnika sa "izvranrednim veznim redom", što je rezultiralo porazom od 1-2, rekao je portugalski desni bočni igrač Nelson Semedo.

Upitan nakon utakmice brine li ga rezultat, 30-godišnji igrač je odgovorio da im je fokus "na pripremi za Europsko prvenstvo".

"Naravno da je bolje kada pripreme gradiš na pobjedama. Očito je da nismo htjeli izgubiti danas, ali prikazali smo pozitivnu igru protiv dobre momčadi, s izvanrednom sredinom terena", izjavio je Semedo za portugalsku televiziju RTP.

"Mi također imamo odličnu momčad. Sada ćemo nastaviti raditi, ispraviti greške, popraviti ono što smo radili i vjerovati", dodao je.

Hrvatska je na Nacionalnom stadionu pored Lisabona pobijedila s 2-1, nanijevši Portugalu drugi poraz u posljednjih 14 utakmica.

"Nije moguće uvijek pobijediti", napomenuo je Semedo koji je odigrao 45 minuta. Rekao je da je Portugal dobro ušao u drugo poluvrijeme pri rezultatu 0-1.

"Počeli smo drugo poluvrijeme izjednačenjem i bili bolji od Hrvatske. Imali smo tada brojne prilike da dođemo do 2-1, a također i da izjednačimo na 2-2 kada je Hrvatska opet povela", rekao je.

"Nažalost, nismo uspjeli. Sada nam preostaje jedino nastaviti raditi", zaključio je Semedo.

Portugal će u utorak ugostiti Irsku što će mu biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva koje počinje za šest dana. Vitinha, 24-godišnji veznjak, rekao je da je jedanaesterac u osmoj minuti ohrabrio Hrvatsku.

"Oni su nakon tog ranog vodstva osjetili da bi ova utakmica mogla biti drugačija", rekao je. Hrvatske je prvi put pobijedila Portugalu osam međusobnih utakmica.

"Nastojali smo se ubacivati u protivnički prostor, stvarati prilike, ali nedostajala nam je kontrola kada smo igrali dobro", rekao je Vitinha.

Napomenuo je da će Portugalu ovakva utakmica poslužiti da se dobro pripremi za Europsko prvenstvo.

"Sada ćemo vidjeti što smo radili pogrešno i to ispraviti", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 05:11