StoryEditorOCM
Strani nogometzadivio španjolce

Marca nahvalila bivšeg Hajdukovog vratara: ‘Samo zbog minutaže nije prvi golman Hrvatske, mora donijeti veliku odluku‘

Piše SPORT SD
30. travnja 2023. - 11:47

Ivo Grbić je u srijedu stao na gol Atletico Madrida tek peti put ove sezone u utakmici protiv Mallorce, a čini se da će opet braniti i danas protiv Real Valladolida. Naime, standardna "jedinica" Atletica Jan Oblak je pretrpio lakšu ozljedu te nije u stanju nastupati.

Marca je tako hrvatskom vrataru posvetila tekst naslova: "Ivo Grbić, paradoks Oblakove najvjernije kopije”, u kojem pišu, između ostalog i to da će Grbić trebati dobro razmisliti o svojoj budućnosti s obzirom na malu minutažu koju dobiva u madridskom velikanu.

Nazivaju ga pouzdanom zamjenom za Oblaka, ali napominju da nema dovoljno prilika to pokazati. U Atleticu su oduševljeni njegovim trudom, unatoč tome što zna da je osuđen na klupu. Osim toga Grbić je jedan od najomiljenijih igrača u svlačionici, a iako je zamjena Oblaku, Marca piše da su najbolji prijatelji te čak i putuju zajedno.

image
AFP

No, španjolski list upozorava da Grbić treba početi razmišljati o svojoj budućnosti. Ugovor mu istječe za godinu dana i Atletico mu je spreman ponuditi novi, no opet bi bio osuđen na klupu, te je upitno bi li to bilo dovoljno za 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

"Zapravo, samo ga manjak minutaže sprječava da danas ne bude prvi golman Hrvatske, kako mu je rekao izbornik Zlatko Dalić kada ga je kao trećeg golmana vodio na Svjetsko prvenstvo", tvrdi Marca.

"Ljeto se čini ključnim u njegovoj budućnosti, budući da mu ugovor istječe 2024. došlo je vrijeme za veliku odluku, jer čak i ako je sretan u Atleticu i praktički je dobio hipotetsku obnovu ugovora, ne može riskirati da produljenje njegovog statusa luksuzne zamjene za više sezona završi tako da njegova karijera stagnira”, zaključio je španjolski list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:01