StoryEditorOCM
Strani nogometpotpuno iskreno

Legenda Uniteda: ‘Srpskim nogometom drmaju ljudi koji su ga opljačkali, a ja nemam šanse jer nisam kriminalac‘

Piše Sport SD
30. studenog 2023. - 20:18

Nemanja Vidić (42), nekadašnji igrač Manchester Uniteda i reprezentacije Srbije, početkom godine predao je kandidaturu za predsjednika Nogometnog saveza Srbije (FSS), ali je ubrzo odustao od nje. U intervjuu za NIN bio je potpuno iskren i upitao je bi li i on prvo trebao u zatvor kako bi dobio funkciju u nogometu svoje države.

- Kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastarjeli, vode dvije najveće organizacije u srpskom nogometu - FSS i Zvezdu? To je pitanje koje svi trebamo postavljati - otvoreno je rekao Vidić pa nadodao.

- Džajić četiri godine nije uspio dokazati da je nevin i onda ga je prije 11 godina Tomislav Nikolić, tadašnji predsjednik Srbije, abolirao, što je Džajić prihvatio i time priznao da je krao Zvezdu, odnosno sudjelovao u malverzacijama.

Što se tiče Terzića, Vidić ističe:

- On govori da je ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao puno kvalitetnih ljudi. Ja nemam problem s tim da Terzić tako odgaja svoju djecu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj djeci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspjeha. Terzić ima izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u visokom društvu. I kako će sad bilo koji momak poslušati oca i raditi od 9 do 17 sati, mučiti se, biti pošten. Sve više djece žele biti Zvezdan Terzić. To je naše društvo - zaključio je legendarni nogometaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:15