StoryEditorOCM
Strani nogometFilmska priča

Junak Walesa u velikanu nikada nije dobio šansu, morao je na čak šest posudbi, a djed se kladio na njega i zgrnuo lovu

Piše Frane Vulas
16. listopada 2023. - 19:20

Junak 2:0 pobjede Walesa nad Hrvatskom, strijelac oba pogotka Harry Wilson (26) ima vrlo zanimljivu nogometno-životnu priču. Reprezentativac Walesa i krilni napadač Fulhama zapravio je najveći dio nogometnog odrastanja pa i seniorske karijere bio u velikom Liverpoolu, ali na Anfieldu nikada nije dobio pravu priliku. Nikada nije nastupio za slavni klub u Premiershipu, tek u kup natjecanjima. Nije pomoglo ni to što je svojedobno postao najmlađi reprezentativac Walesa svih vremena. Sa samo 16 godina i 207 dana te 2013. godine srušio je rekord Garetha Balea (16 godina i 315 dana). Međutim, nakon toga se njegova karijera nije baš razvijala kako se tada očekivalo.

Morao je iz Liverpoola na čak šest posudbi. Igrao je na kaljenjima za Crewe Alexandru, Hully City, Derby County, Bournemouth, Cardiff City i Fulham. Dok ga potonji lonodski klub na koncu nije otkupio od Liverpoola. Plaćen je tada čak 14 milijuna eura.

Zanimljivo je kako je njegov talent među prvima prepoznao djed s majčine strane i to još kada je imao samo godinu i pol. Vidio je djed kako se mali Harry već u toj dobi odlično snalazi s loptom pa je pohitao u kladionicu i uplatio 50 funti na to da će njegov unuk postati seniorski reprezentativac. Koeficijent je bio 2500, a 14 i pol godina kasnije, te 2013. godine dobitak djeda Petera Edwardsa iznosio je čak 125 tisuća funti.

image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 04:03