StoryEditorOCM
Strani nogometza svaku osudu

Jezive scene u Beogradu: Split i Hajduk na meti Delija, pogledajte što su skandirali

Piše Sport SD
20. rujna 2024. - 08:21

Jezivo je bilo skandiranje navijača Crvene Zvezde na utakmici prvog kola Lige prvaka protiv Benfice. Nakon utakmice koju je Zvezda izgubila (1:2) domaći navijači Delije krenuli su s uvredama prema Splitu i Hajduku...

- Mrzim Hajduk i Torcidu, mrzim tebe, Marjane, i sa sjekirom u ruci zaklat ću sve Splićane, skandirale su Delije.

Krenulo je zatim:

- Hamburger, čizburger, kečap i pomfrit, mi imamo McDonald‘s, a nema ga Split.

Video pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, utakmica Crvena Zvezda - Benfica danima je bila pod povećalom, najviše zbog veze portugalskih navijača sa splitskom Torcidom. Poznato je veliko prijateljstvo navijača portugalskog kluba No Name Boysa i splitske Torcide koja traje već 30 godina, često navijači Hajduka putuju na utakmice Benfice, kao i obrnuto. 

Navijači Zvezde krenuli u obračun nakon poraza u Beogradu, nisu daleko stigli...

- Zabrinjava da bi Torcida mogla stići u Beograd s navijačima Benfice, a znajući dosadašnju povijest događanja između navijača Zvezde i Hajduka postoji opasnost od incidenata. Čak i da Torcida kao skupina ne dođe organizirano, moglo bi se očekivati ​​da će doći podskupine ili određene skupine, kao i da će se neka njihova obilježja naći na tribinama navijača Benfice - pisali su srpski mediji uoči utakmice.

image

Nogometaši Benfice slave pobjedu u Beogradu

AFP

Kako su jučer javili srpski mediji na ulazu u državu kod navijača Benfice pronađena su obilježja Hajduka i Torcide. 

- Tijekom granične kontrole osoba i vozila, kako na graničnim prijelazima, tako i na aerodromu Nikola Tesla, kod više navijača Benfice pronađena su obilježja Hajduka i navijačke skupine Torcida. Policija je iz sigurnosnih razloga oduzela sve predmete, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Najavljivali su se detaljni preglede i pretrese, pogotovo pri ulazu na gostujuću tribinu stadiona Rajko Mitić, unos obilježja Hajduka nije bio dopušten jer bi se to smatralo provokacijom i mogućim okidačem za incidente. 

Jedan navijač Benfice pretučen je u Beogradu jer je nosio majicu s obilježjima Torcide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 08:31