StoryEditorOCM
Strani nogometumor napada igrače

Izbornik Engleske oštro kritizirao FIFA-u i kalendar natjecanja: ‘Pogledajte Modrića, ovo je potpuno bizarno‘

Piše SPORT SD
23. lipnja 2023. - 21:10
England‘s manager Gareth Southgate arrives ahead of the UEFA Euro 2024 group C qualification football match between England and North Macedonia at Old Trafford in Manchester, north west England, on June 19, 2023. (Photo by Oli SCARFF/AFP)/NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE/RESTRICTED TO EDITORIAL USEOli Scarff/Afp

Gareth Southgate s Engleskom u lipanjskom ciklusu kvalifikacija za Euro 2024. pobijedio Maltu i Sjevernu Makedoniju. Iako se  i očekivalo da Engleska s lakoćom pobijedi te protivnike, Southgate je u tim susretima najviše strahovao od umora svojih igrača.

Engleski izbornik je iskoristio priliku i nakon utakmica ukazao na sve veći problem prenatrpanog rasporeda, a za primjer je uzeo hrvatskog kapetana Luke Modrića.

- Uvijek koristim kao primjer Luku Modrića, ali mislim da je ovo bila njegova 65 utakmica protiv Španjolske. Mislim da je igrao u devet različitih natjecanja. Bio je tu španjolski Superkup, europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, La liga, Liga prvaka, španjolski Kup, kvalifikacije za Euro, Svjetsko prvenstvo i Liga nacije.

Još je igrao prijateljsku protiv Saudijske Arabije prije Svjetskog prvenstva. On ima 37 godina, ali znate, u mojoj glavi, imam ogromno poštovanje prema njemu. No isto tako, kako možemo imati igrača koji igra devet natjecanja u godinu dana? To je potpuno bizarno. Svi moramo razgovarati o kalendaru, UEFA i FIFA moraju biti uključene u to - zaključio je Southgate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:24