StoryEditorOCM
Strani nogometIdealna kombinacija

Hrvati više nisu stranci u Bosni i Hercegovini. Kaljenje kod Budimira? Evo što to znači za mlade hajdukovce...

Piše Ivan Renić
26. lipnja 2023. - 18:46

Hrvati više nisu stranci! Takvu je odluku donio Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Prema njoj, nogometaši iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije više neće imati status stranaca u bosanskohercegovačkim klubovima.

Vučemo paralelu s Hajdukom, dakako. Marijan Budimir je na klupi tamošnjeg premijerligaša Širokog Brijega. A ova odluka znači da bi put Pecare moglo krenuti još hajdukovaca. Hrvate se, dakle, više ne tretira kao strance. Ljetni mercato se polako zahuktava, a možda baš koji dojučerašnji junior iz trofejne generacije opet zaigra pod Budimirom.

Široki Brijeg „ciljat” će upravo mlade igrače koje žele zadržati višegodišnjim ugovorima. Naravno, sve u cilju daljnje prodaje i zarade. Klub živjeti mora, a bez novca se ne može. O tome je za Sportske novosti govorio i sportski direktor kluba s Pecare Slavko Brekalo.

- Naše opredjeljenje je angažiranje mlađih igrača koje bi kroz rad razvijali i koji bi nam svojim igrama pridonijeli boljim rezultatima. Sa svima idemo na dugoročne ugovore, kako bi klub na nekima od njih mogao i zaraditi.

image
Vojko Bašić/Cropix

Radno, radno...

Budimirove želje u vezi s pojačanjima će se poštovati.

- Nećemo žuriti, vodit ćemo računa, u dogovoru s trenerom Budimirom, koji nam je profil igrača najpotrebniji. Na ruku nam ide i novo pravilo prema kojemu igrači iz Hrvatske i drugih zemalja s prostora bivše države nisu stranci u BiH. U skladu s navedenim je i angažiranje Nigerijca Stephena Chinedua koji je potentan napadač kojeg trener Budimir dobro poznaje – kazao je Brekalo.

Budimir u Širokom Brijegu odrađuje prvi dio priprema, a od 5. do 12. srpnja trenirat će na Kupresu. Tamo ih očekuju i dvije pripremne utakmice, protiv Posušja (8. srpnja) i Tuzla Cityja (12. srpnja).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 03:19