StoryEditorOCM
Strani nogometu sjajnoj formi

Hajdukova ga je Akademija lansirala u svijet, a sada mu cijena ‘probija nebo‘, imao je sezonu iz snova

Piše Sport SD
31. svibnja 2024. - 12:24

Glasno je odjeknula vijest da trener Lazija Igor Tudor želi mladog hrvatskog reprezentativca Marina Ljubičića. Tudor traži pojačanja u vrhu napada, dijelom i zbog toga što se sve više spominje odlazak klupske legende i najboljeg strijelca Cire Immobilea.

Uz talijanskog velikana za Ljubičića su navodno zainteresirana i  tri njemačka kluba, spominje se iznos od čak 15 milijuna eura odštete koliko bi austrijski LASK trebao dobiti za 22-godišnjeg napadača.

Ljubičić je produkt Hajdukove Akademije koji se afirmirao tijekom igranja za juniorsku momčadi Bijelih, gdje je postao vodeći strijelac lige te predvodnik spomenute generacije sa Stipom Biukom.

image
AFP

Sjajne igre promovirale su ga u prvu momčad Hajduka za koju je službeno debitirao u ožujku 2021. godine, a Hajduk je tada u Kup utakmici pobijedio Zagreb rezultatom 3:0. Prvi pogodak za Bijele postigao je u prvenstvenom susretu sa Šibenikom na Poljudu. Ukupno je Ljubičić odigrao 44 službene utakmice za Hajduk, a pri tom se 9 puta upisao u strijelce te je svom učinku dodao i 4 asistencije. 

Ljubičić je imao određenu minutažu, ali nije se uspio nametnuti pored iskusnijih napadača, otišao u austrijski LASK gdje se vrlo brzo snašao. Prvo je otišao na posudbu, a onda ga je LASK, zadovoljan njegovom igrom, i otkupio. Prema Transfermarktu s Poljuda je preselio u klub iz Graza za 2,9 milijuna eura. 

image

Ljubičić u dresu Hajduka

Božidar Vukičević/Cropix

U javnosti se tada spočitavalo Hajduku kako je mladi reprezentativac otišao za malu odštetu, da od njega ni igrački ni financijski nije previše profitirao. 

Ove sezone zabio je 12 golova u austrijskom prvenstvu, a Transfermarkt mu je ažurirao vrijednost. Ljubičić vrijedi tri puta više u odnosu na prošlu procjenu, koja je bila krajem prošle godine. Tada je vrijedio 2.5 milijuna eura, a sada ga Transfermarkt cijeni na 8 milijuna eura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 22:18