StoryEditorOCM

Čeferin žestoko opleo po Bobanu: Ne zaslužuje moj komentar, priča o meni kao da sam Kim Jong-Un iz Sjeverne Koreje!

Piše SN
27. siječnja 2024. - 22:47

Bobanov odlazak nije izazvao značajnije poteškoće, a posebice ne udare unutar Uefe ili europske nogometne zajednice, premda je to bio neočekivan potez kazao je između ostalog Aleksandar Čeferin, prvi čovjek UEFA-e u intervjuu za The Guardian.

Jedna od gorućih tema bila je upravo odlazak Zvonimira Bobana koji je početkom tjedna napustio UEFA-u rekavši da Čeferin želi izmijeniti postojeći Statut kako bi se osigurao još jedan mandat predsjednika iako mu je aktualni mandat trebao biti posljednji.

Upravo je Slovenac 2017. godine sam predložio i pokrenuo reforme koje trebaju "štiti UEFA-u od lošeg upravljanja", odnosno da se predsjednik i članovi Izvršnog odbora ne smiju kandidirati više od tri puta.

Upitan hoće li se još jednom kandidirati Čeferin je odgovorio:

- Neovisno o tomu provedu li se izmjene ili ne, to neće utjecati na moju ili bilo koju drugu podobnost člana Izvršnog odbora da se kandidira za još jedan mandat. Želim li se ponovno kandidirati 2027? Obavijestit ću medije kada za to dođe vrijeme, ali, da budem iskren, umoran sam od svega što smo prošli zadnjih godina. Ako se statut ne promjeni, mi ustvari nemamo ograničenja. Vrlo jednostavno.

image

Ne možeš više od tri mandata....

Ivo Ravlić/Cropix

Pa još malo o Bobanu, kako prenose Sportske novosti.

- Boban ne zaslužuje moj komentar. Ljudi koji nas poznaju sami će izvesti zaključke. Velika je pogreška sugerirati da je UEFA nepopravljivo fragmentirana. Kongres ima ovlasti odrediti prikladnost promjene, ali pojedinac nema. Vjerujemo u naš kolektivni i demokratski proces donošenja odluka. Ova promjena ne znači ništa, ali je predstavljena kao da sam ja postao Kim Jong-un iz Sjeverne Koreje. To nije točno, a ni odluka o kandidaturi nije isključivo na meni - kazao je za kraj Čeferin.

image

Zvone Boban

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:22