StoryEditorOCM

Briljantna partija Matea Kovačića, zabio je dva prekrasna pogotka i donio preokret ‘građanima‘

Piše SN
5. listopada 2024. - 18:01

Mateo Kovačić zabio je svoj drugi i treći ovosezonski pogodak u dresu Manchester Cityja! Hrvatski reprezentativac postigao je gol za izjednačenje protiv Fulhama na Etihadu u sklopu sedmog kola Premier lige, a zatim i okrenuo rezultat u korist Građana, pišu Sportske novosti.

image
Oli Scarff/Afp

Nakon što je veznjak Andreas Pereira zatresao mrežu Cityja u 26. minuti i doveo Fulham u vodstvo, Kovačić se upisao na listu strijelaca sjajnim pogotkom u 32. minuti. Poslije kornera Guardioline momčadi, lopta se odbila do hrvatskog veznjaka, koji je potegnuo s nešto više od 10 metara i uz pomoć nekoga od gostujućih stopera, čini se Joachima Andersena od kojeg se blago odbila lopta, matirao Bernarda Lena.

PRVI POGODAK KOVAČIĆA 

Početkom drugog dijela - novi fantastičan potez Kovačića za potpuni preokret! Nakon izrađene akcije Cityja, Bernardo Silva poslao je povratnu loptu na hrvatskog reprezentativca, koji je s ruba kaznenog prostora silovitim udarcem probio mrežu gostiju u 48. minuti.

DRUGI POGODAK KOVAČIĆA 

U prošlom kolu zabio je Gvardiol, sada se "zagrijao" i Kovačić. Čini se da City ne može bez Hrvata... Spomenimo i da hrvatski stoper igra od prve minute.

U nastavku susreta Jeremy Doku postigao je pogodak za 3:1 u 82. minuti, ali nije to odagnalo svaku sumnju jer je Rodrigo Muniz u 88. vratio Fulham na minus jedan. Ispostavit će se to i konačnim rezultatom ogleda, nakon kojeg Građani broje 17 bodova na drugom mjestu ljestvice, a Fulham je trenutno šesti s 11.

image
Oli Scarff/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 18:02