StoryEditorOCM
Strani nogometostaje u španjolskoj

Bivši hajdukovac bio je ključ velikog uspjeha, dva puta igrač mjeseca, a sad je za to i nagrađen, čeka ga Barcelona

Piše Sport SD
29. svibnja 2024. - 14:40

Veliki uspjeh postigla su dva bivša hajdukovca u drugom rangu španjolskog nogometa s Real Valladolidom. Stipe Biuk i Stanko Jurić sudjelovali su u promociji iz La Lige 2 u elitni rang gdje ih iduće sezone čekaju utakmice protiv Real Madrida, Barcelone i drugih španjolskih velikana.

Jednu od ključnih uloga u ovom uspjehu imao je Jurić koji je ubrzo postao miljenik kluba i navijača, a stigao je u Ronaldov klub proteklog ljeta na posudbu iz Parme. U 37 nastupa zabio je dva gola i sedam puta asistirao, a birali su ga i dva puta za igrača mjeseca u studenom i prosincu. 

Real Valladolid i Parma dogovorili su na ljeto i opciju otkupa bivšeg veznjaka Hajduka, a Španjolci su je sad i službeno iskoristili. Na stranicama kluba objavljeno je da se aktivirala klauzula otkupa, a s Jurićem su potpisali ugovor do ljeta 2027. godine.

Ranije je Valladolid otkupio i Biuka koji je imao klauzulu o otkupu u ugovoru o posudbi ako se španjolska momčad plasira u viši rang. Real Valladolid je za njega trebao iskeširati 4 milijuna eura, a dio će pripasti i Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 06:02