StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Beograd se sprema za Torcidu, najavljen je ozbiljan pretres, obilježja Hajduka smatrat će provokacijom

Piše Sport SD
17. rujna 2024. - 11:41

Kreće Liga prvaka, od ove sezone u novom formatu. Umjesto u grupnom kao dosad kada je ukupno 32 momčadi bilo podijeljeno u osam skupina, svih 36 momčadi natječu se po novom u jedinstvenom, prvenstvenom formatu. Sve momčadi odigrat će po osam susreta s isto toliko različitih momčadi, po četiri na domaćem terenu i u gostima. Zbrajanjem bodova dobit će se ukupni učinak. 

Osam najboljih sastava prvenstvene ljestvice izborit će direktno mjesto u nokaut fazi natjecanja, a oni plasirani od 9. do 24. mjesta razigravat će u play offu za još osam mjesta u osmini finala. Klubovi koji budu plasirani od 9. do 16. mjesta bit će nositelji u ždrijebu tog play offa. Momčadi koje budu plasirane od 25. mjesta naniže neće nastaviti natjecanje u Europskoj ligi.

image

Navijači Benfice

AFP

Jedna od zanimljivijih utakmica prvog kola Lige prvaka svakako će biti ona u Beogradu između Crvene Zvezde i Benfice.

Poznato je veliko prijateljstvo navijača portugalskog kluba No Name Boysa i splitske Torcide koja traje već 30 godina, često navijači Hajduka putuju na utakmice Benfice, kao i obrnuto.

Nagađa se da bi put Beograda s No Name Boysima mogli i navijači Hajduka što je upalilo alarm u Srbiji, srpska policija će biti spremna.

Kako javlja Sportklub.rs, sprema se ozbiljan pretres na ulazu na gostujuću tribinu stadiona Rajko Mitić, a neće biti dopušten unos obilježja Hajduka jer bi se to smatralo provokacijom i mogućim okidačem za incidente. U Beogradu se očekuje oko 2500 navijača Benfice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 11:47