stdClass Object ( [id] => 1366909 [title] => Bayern konačno do slavlja, Vida zabio, pobjede Arsenala, Citya, Barce, novi kiks Atletica, važna tri boda Empolija [alias] => bayern-konacno-do-slavlja-vida-zabio-pobjede-arsenala-citya-barce-novi-kiks-atletica-vazna-tri-boda-empolija [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kapetan engleske nogometne reprezentacije Harry Kane postigao je dva pogotka i donio pobjedu Bayernu u dvoboju 23. kola njemačke Bundeslige s RB Leipzigom, u kojem su Bavarci pred svojim navijačima slavili s 2-1. 

Kane je u 56. minuti doveo Bayern u vodstvo. U 70. minuti gosti su izjednačili pogotkom slovenskog reprezentativca Benjamina Šeška. Konačnih 2-1 postavio je engleski napadač svojim drugim pogotkom na utakmici, a postigao ga je u prvoj minuti sučevog dodatka.

Tako je Bayern prekinuo niz od dva uzastopna poraza i nakon 23. kola ostao na osam bodova zaostatka za vodećim Bayerom. RB Leipzig je s 40 bodova ostao na petoj poziciji, bod iza Borussije Dortmund koja ima utakmicu manje.

Momčad Union Berlina nije uspjela doći do treće uzastopne prvenstvene pobjede odigravši 2-2 protiv Heidenheima pred svojim navijačima. Austrijanac Nikola Dovedan je doveo Heidenheim u vodstvo već u 3. minuti. Union je preokrenuo rezultat pred kraj prvog poluvremena golovima Robina Gosensa (44) i Andrasa Schafera (45+2). Jan Niklas Beste je u 71. minuti postavio konačnih 2-2.

Nenad Bjelica je postavio Josipa Juranovića u početnu postavu Uniona, ali ga je u 72. minuti povukao iz igre, jer je hrvatski reprezentativac bio opterećen žutim kartonom od 54. minute.

Union je s bodom došao do 12. mjesta s 25 bodova, a toliko ima i Borussia Moenchengladbach, koja je jedno mjesto ispred, te Bochum, koji je jedno mjesto iza berlinske momčadi.

Jedina utakmica u poslijepodnevnom subotnjem programu koja nije završila podjelom bodova bila je ona u kojoj je Borussia u Moenchengladbachu svladala Bochum s 4-2. Početak utakmice je kasnio desetak minuta, zbog problema u prometu, ali nogometaši su se odužili efikasnošću i s čak sedam postignutih pogodaka, a vidjeli smo sedmoricu različitih strijelaca.

Za Borussiju su mrežu pogađali Nathan Ngoumou (29), Julian Weigl (35-11m), Rocco Reitz (72), Jordan Siebatcheu (78) i Franck Honorat (90+6), dok su za Bochum strijelci bili Philipp Hofmann (75) i Keven Schlotterbeck (88).

Darmstad je osvojio bod na gostovanju u Bremenu odigravši 1-1 protiv domaćeg Werdera.  Christoph Zimmermann je u 8. minuti poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Werdera, ali je Julian Justvan u 33. minuti pogodio gol na drugoj strani i izjednačio za bod Darmstadta.

Matej Maglica je bio u početnom sastavu gostiju te igrao do 76. minute, a Bartol Franjić je u igru ušao u 70. minuti.

Po bod su podijelili Stuttgart i Koeln. Trećeplasirana momčad je povela pred svojim navijačima u 53. minuti golom Enza Millota, a Koeln je izjednačio  62. minuti pogotkom Erica Martela.

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida bio je strijelac prvog gola za AEK u 3-1 (2-0) gostujućoj pobjedi protiv Lamije u susretu 24. kola grčkog prvenstva.

Vida je u 17. minuti postigao svoj drugi ovosezonski prvenstveni pogodak na asistenciju Amrabata. Eliasson 841) i Zuber (63) su povisili na 3-0 prije no što je Sidcley (64) ublažio poraz Lamije.

Vida je odigrao čitav susret za AEK koji je vodeći na ljestvici sa 55 odova, četiri više od sljedećeg suparnika Dinama u Konferencijskoj ligi PAOK-a koji će u nedjelju gostovati kod Panetolikosa. Lamia je šesta sa 34 boda.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Genoa je kao domaćin svladala Udinese sa 2-0 (2-0).

Domaći su do velike prednosti stigli pred kraj prvog poluvremena kada su u razmaku od četiri minute Retegui (36) "škaricama" i Bani (40) glavom pogađali za 2-0. Početkom nastavka Udinese je ostao i s igračem manje pa je ostatak utakmice bio formalnost.

Bivši hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao je kao kapetan za Genou do 87. minute.

Genoa je 12. na ljestvici sa 33 boda, dok je Udinese 15. sa 23.

Nogometaši Monze u susretu su 26. kola talijanskog prvenstva kao gosti svladali Salernitanu sa 2-0 (0-0).

Sve bitno dogodilo se u posljednjih 15-ak minuta susreta, u 77. Tchaouna nije uspio iz dva pokušaja iz odličnih pozicija dovesti domaće u vodstvo, a kazna za te promašaje bila je ekspresna. Odmah u sljedećoj minuti Maldini (78) je realizirao odličnu akciju gostiju za vodstvo, da bi Pessina (83) iz protunapada pet minuta kasnije potvrdio pobjedu.

Domagoj Bradarić odigrao je čitav susret za Salernitanu, dok je Toma Bašić bio na terenu do 73. minute.

Monza je 11. sa 36 bodova, koliko imaju i deveti Napoli te 10. Torino, dok je Salernitana zakucana za dno sa samo 13 bodova, šest manje od 19. Cagliarija.

Ranije u subotu su nogometaši Empolija ostvarili važnu pobjedu svladavši kao gosti izravnog konkurenta za ostanak Sassuolo sa 3-2 (1-0). Goste je u prednost doveo Luperto (11), u nastavku su domaćini dva puta izjednačavali preko Pinamontija (54-11m) i Ferrarija (77), no Niang (64-11m) i Bastoni (90+4) su pogađali za pobjedu Empolija. S ova tri boda Empoli je skočio na 13. mjesto sa 25 bodova, pet više od 17. Sassuola koji je ovim porazom nastavio niz neuspjeha, u posljednjih je šest kola osvojio tek jedan bod i tako je ostao na istom bodovnom učinku kao i 18. Verona koja se nalazi u zoni ispadanja.

Martin Erlić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Sassuola.

Na vrhu je Inter sa 63 boda, devet više uz utakmicu manje od drugog Juventusa.

Nogometaši Arsenala u posljednjem su subotnjem dvoboju 26. kola engleskog prvenstva na svom terenu uvjerljivo svladali Newcastle United sa 4-1 (2-0).

Arsenal je zagospodario terenom od samog starta, a bolja je igra nagrađena s dva gola sredinom prvog poluvremena. Do prednosti su "topnici" stigli nakon nespretne reakcije gostujuće obrane koja nije uspjela očistiti situaciju pred svojim golom nakon što je Kairus obranio udarac glavom Gabriela, a loptu je preko gol-linije poslao Botman (18-ag). Na 2-0 je povisio Havertz (24) nakon lijepog prolaska i povratne lopte Martinellija.

Sredinom nastavka Arsenal je postigao još dva gola, prvo je Saka (65) nakon lijepe solo-akcije pogodio za 3-0, a onda je nakon još jednog kornera poentirao i Kiwior (69). Na konačnih 4-1 smanjio je Willock (84).

Treći Arsenal sada ima 58 bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola, a jedan manje od drugog Manchester Cityja. Newcastle je osmi sa 37 bodova.

Aktualni prvaci Engleske, nogometaši Manchester Cityja minimalnom 1-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Bournemoutha u 26. kolu primakli su se vodećem Liverpoolu na bod zaostatka.

Važnu ulogu u jedinom golu na utakmici imao je i hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić, on je u 24. minuti dugom loptom pronašao Haalanda u domaćem 16-ercu, udarac Norvežanina obranio je Neto, ali najbrže je na odbijanac reagirao Foden i zatresao mrežu.

Kovačić je igrao za City do 83. minute, dok Joško Gvardiol nije konkurirao za nastup zbog ozljede gležnja.

Nogometaši Barcelone svladali su kao domaćini Getafe s 4-0 (1-0) u prvoj utakmici subotnjeg programa 26. kola španjolskog prvenstva i nakon dugo vremena su ponovno došli na drugo mjesto. 

Barcelona je svoju nadmoć na Olimpijskom stadionu, gdje igra svoje domaće utakmice u ovoj sezoni, okrunila prvi put u 20. minuti, kad je Raphinha zatresao mrežu gostiju iz madridskog predgrađa. Joao Felix je u 53. minuti povećao prednost Katalonaca, a Frenkie de Jong je u 61. minuti pogodio za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Fermin Lopez u drugoj minuti dodatka.

Barcelona je u 26 nastupa skupila 57 bodova i došla na pet bodova od vodećeg Real Madrida koji ima utakmicu manje. Na trećem mjestu je Girona s 56 bodova i također utakmicom manje od Barcelone. Getafe je s 34 boda na desetoj poziciji.

Nogometaši Alavesa i Mallorce odigrali su 1-1 u drugoj utakmici subotnjeg programa 26. kola španjolskog prvenstva.

Mreže su mirovale sve do 76. minute, kad je domaću momčad u vodstvo doveo Carlos Benavidez. Nogometaši Mallorce ipak su uspjeli iz Baskije otići neporaženi zahvaljujući Matiji Nastasiću koji je u 88. minuti postigao gol za konačnih 1-1.

Alaves s 29 bodova trenutačno zauzima 12. mjesto, dok je Mallorca na 16. poziciji s 24 boda, sedam više od prve momčadi koja se nalazi u zoni ispadanja, a to je Cadiz. Andaluzijska momčad ima utakmicu manje od Mallorce.

Madridski Atletico osvojio je samo bod na gostovanju kod posljednjeplasirane Almerije, odigravši 2-2 u 26. kolu španjolske LaLige, iako je momčad Diega Simeonea dvaput vodila.

Madriđani su poveli već u 2. minuti pogotkom Angela Corree. U 27. minuti je izjednačio Luka Romero. Novo vodstvo gostima donio je Rodrigo de Paul u 57. minuti, ali je sedam minuta poslije ponovno Rodrigo de Paul bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i postavio konačnih 2-2.

Atletico je s 52 boda na četvrtom mjestu, dok je Almeria trećim uzastopnim remijem došla do devet bodova, ali još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => nogometna europa 0 8042 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-24 21:48:07 [created_by] => 3109 [created_by_alias] => hina [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-24 22:34:10 [modified_by] => 3109 [publish_up] => 2024-02-24 22:26:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Bayern konačno do slavlja, Vida zabio, pobjede Arsenala, Citya, Barce, novi kiks Atletica, važna tri boda Empolija page_title=Bayern konačno do slavlja, Vida zabio, pobjede Arsenala, Citya, Barce, novi kiks Atletica, važna tri boda Empolija [metakey] => nogometna europa [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/24\/26649291.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Michaela Stache\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26649291_1920.jpg":"1920x1080","k_26649291_1280.jpg":"1280x1280","k_26649291_1024.jpg":"1024x1024","k_26649291_640.jpg":"640x640","k_26649291_480.jpg":"480x480","k_26649291_340.jpg":"340x340","k_26649291_220.jpg":"220x220","o_26649291_1280.jpg":"1280x853","o_26649291_1024.jpg":"1024x682","o_26649291_640.jpg":"640x426","o_26649291_480.jpg":"480x320","o_26649291_340.jpg":"340x226","o_26649291_220.jpg":"220x146","h_26649291_1280.jpg":"1280x854","h_26649291_1024.jpg":"1024x683","h_26649291_640.jpg":"640x427","h_26649291_480.jpg":"480x320","h_26649291_340.jpg":"340x227","h_26649291_220.jpg":"220x147","pp_26649291_1280.jpg":"1280x1628","pp_26649291_1024.jpg":"1024x1303","pp_26649291_640.jpg":"640x814","pp_26649291_480.jpg":"480x611","pp_26649291_340.jpg":"340x432","pp_26649291_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38829540 Threads: 3 Questions: 7128453910 Slow queries: 3311862 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609133066 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/bayern-konacno-do-slavlja-vida-zabio-pobjede-arsenala-citya-barce-novi-kiks-atletica-vazna-tri-boda-empolija-1366909 [printLink] => /sport/strani-nogomet/bayern-konacno-do-slavlja-vida-zabio-pobjede-arsenala-citya-barce-novi-kiks-atletica-vazna-tri-boda-empolija-1366909?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 499319 [name] => nogometna europa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogometna-europa [link] => /tag/nogometna-europa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bayern konačno do slavlja, Vida zabio, pobjede Arsenala, Citya, Barce, novi kiks Atletica, važna tri boda Empolija [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3109 [name] => Davorin Perić [username] => davorin-peri [email] => davorin-peri@sd.hr [password] => $2y$10$xlGE3WeMGG2fGtG.jJ4eT.SD1c3f1F3M8YYRLazE2fHqqQQPeVFkm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/davorin-peric-3109 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1627 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3575baa6fad013a220f380a7d23a1799?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/24/26649291.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Michaela Stache/Afp [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/24/26649291.jpg [title] => Michaela Stache/Afp ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Kapetan engleske nogometne reprezentacije Harry Kane postigao je dva pogotka i donio pobjedu Bayernu u dvoboju 23. kola njemačke Bundeslige s RB Leipzigom, u kojem su Bavarci pred svojim navijačima slavili s 2-1. 

Kane je u 56. minuti doveo Bayern u vodstvo. U 70. minuti gosti su izjednačili pogotkom slovenskog reprezentativca Benjamina Šeška. Konačnih 2-1 postavio je engleski napadač svojim drugim pogotkom na utakmici, a postigao ga je u prvoj minuti sučevog dodatka.

Tako je Bayern prekinuo niz od dva uzastopna poraza i nakon 23. kola ostao na osam bodova zaostatka za vodećim Bayerom. RB Leipzig je s 40 bodova ostao na petoj poziciji, bod iza Borussije Dortmund koja ima utakmicu manje.

Momčad Union Berlina nije uspjela doći do treće uzastopne prvenstvene pobjede odigravši 2-2 protiv Heidenheima pred svojim navijačima. Austrijanac Nikola Dovedan je doveo Heidenheim u vodstvo već u 3. minuti. Union je preokrenuo rezultat pred kraj prvog poluvremena golovima Robina Gosensa (44) i Andrasa Schafera (45+2). Jan Niklas Beste je u 71. minuti postavio konačnih 2-2.

Nenad Bjelica je postavio Josipa Juranovića u početnu postavu Uniona, ali ga je u 72. minuti povukao iz igre, jer je hrvatski reprezentativac bio opterećen žutim kartonom od 54. minute.

Union je s bodom došao do 12. mjesta s 25 bodova, a toliko ima i Borussia Moenchengladbach, koja je jedno mjesto ispred, te Bochum, koji je jedno mjesto iza berlinske momčadi.

Jedina utakmica u poslijepodnevnom subotnjem programu koja nije završila podjelom bodova bila je ona u kojoj je Borussia u Moenchengladbachu svladala Bochum s 4-2. Početak utakmice je kasnio desetak minuta, zbog problema u prometu, ali nogometaši su se odužili efikasnošću i s čak sedam postignutih pogodaka, a vidjeli smo sedmoricu različitih strijelaca.

Za Borussiju su mrežu pogađali Nathan Ngoumou (29), Julian Weigl (35-11m), Rocco Reitz (72), Jordan Siebatcheu (78) i Franck Honorat (90+6), dok su za Bochum strijelci bili Philipp Hofmann (75) i Keven Schlotterbeck (88).

Darmstad je osvojio bod na gostovanju u Bremenu odigravši 1-1 protiv domaćeg Werdera.  Christoph Zimmermann je u 8. minuti poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Werdera, ali je Julian Justvan u 33. minuti pogodio gol na drugoj strani i izjednačio za bod Darmstadta.

Matej Maglica je bio u početnom sastavu gostiju te igrao do 76. minute, a Bartol Franjić je u igru ušao u 70. minuti.

Po bod su podijelili Stuttgart i Koeln. Trećeplasirana momčad je povela pred svojim navijačima u 53. minuti golom Enza Millota, a Koeln je izjednačio  62. minuti pogotkom Erica Martela.

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida bio je strijelac prvog gola za AEK u 3-1 (2-0) gostujućoj pobjedi protiv Lamije u susretu 24. kola grčkog prvenstva.

Vida je u 17. minuti postigao svoj drugi ovosezonski prvenstveni pogodak na asistenciju Amrabata. Eliasson 841) i Zuber (63) su povisili na 3-0 prije no što je Sidcley (64) ublažio poraz Lamije.

Vida je odigrao čitav susret za AEK koji je vodeći na ljestvici sa 55 odova, četiri više od sljedećeg suparnika Dinama u Konferencijskoj ligi PAOK-a koji će u nedjelju gostovati kod Panetolikosa. Lamia je šesta sa 34 boda.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Genoa je kao domaćin svladala Udinese sa 2-0 (2-0).

Domaći su do velike prednosti stigli pred kraj prvog poluvremena kada su u razmaku od četiri minute Retegui (36) "škaricama" i Bani (40) glavom pogađali za 2-0. Početkom nastavka Udinese je ostao i s igračem manje pa je ostatak utakmice bio formalnost.

Bivši hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao je kao kapetan za Genou do 87. minute.

Genoa je 12. na ljestvici sa 33 boda, dok je Udinese 15. sa 23.

Nogometaši Monze u susretu su 26. kola talijanskog prvenstva kao gosti svladali Salernitanu sa 2-0 (0-0).

Sve bitno dogodilo se u posljednjih 15-ak minuta susreta, u 77. Tchaouna nije uspio iz dva pokušaja iz odličnih pozicija dovesti domaće u vodstvo, a kazna za te promašaje bila je ekspresna. Odmah u sljedećoj minuti Maldini (78) je realizirao odličnu akciju gostiju za vodstvo, da bi Pessina (83) iz protunapada pet minuta kasnije potvrdio pobjedu.

Domagoj Bradarić odigrao je čitav susret za Salernitanu, dok je Toma Bašić bio na terenu do 73. minute.

Monza je 11. sa 36 bodova, koliko imaju i deveti Napoli te 10. Torino, dok je Salernitana zakucana za dno sa samo 13 bodova, šest manje od 19. Cagliarija.

Ranije u subotu su nogometaši Empolija ostvarili važnu pobjedu svladavši kao gosti izravnog konkurenta za ostanak Sassuolo sa 3-2 (1-0). Goste je u prednost doveo Luperto (11), u nastavku su domaćini dva puta izjednačavali preko Pinamontija (54-11m) i Ferrarija (77), no Niang (64-11m) i Bastoni (90+4) su pogađali za pobjedu Empolija. S ova tri boda Empoli je skočio na 13. mjesto sa 25 bodova, pet više od 17. Sassuola koji je ovim porazom nastavio niz neuspjeha, u posljednjih je šest kola osvojio tek jedan bod i tako je ostao na istom bodovnom učinku kao i 18. Verona koja se nalazi u zoni ispadanja.

Martin Erlić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Sassuola.

Na vrhu je Inter sa 63 boda, devet više uz utakmicu manje od drugog Juventusa.

Nogometaši Arsenala u posljednjem su subotnjem dvoboju 26. kola engleskog prvenstva na svom terenu uvjerljivo svladali Newcastle United sa 4-1 (2-0).

Arsenal je zagospodario terenom od samog starta, a bolja je igra nagrađena s dva gola sredinom prvog poluvremena. Do prednosti su "topnici" stigli nakon nespretne reakcije gostujuće obrane koja nije uspjela očistiti situaciju pred svojim golom nakon što je Kairus obranio udarac glavom Gabriela, a loptu je preko gol-linije poslao Botman (18-ag). Na 2-0 je povisio Havertz (24) nakon lijepog prolaska i povratne lopte Martinellija.

Sredinom nastavka Arsenal je postigao još dva gola, prvo je Saka (65) nakon lijepe solo-akcije pogodio za 3-0, a onda je nakon još jednog kornera poentirao i Kiwior (69). Na konačnih 4-1 smanjio je Willock (84).

Treći Arsenal sada ima 58 bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola, a jedan manje od drugog Manchester Cityja. Newcastle je osmi sa 37 bodova.

Aktualni prvaci Engleske, nogometaši Manchester Cityja minimalnom 1-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Bournemoutha u 26. kolu primakli su se vodećem Liverpoolu na bod zaostatka.

Važnu ulogu u jedinom golu na utakmici imao je i hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić, on je u 24. minuti dugom loptom pronašao Haalanda u domaćem 16-ercu, udarac Norvežanina obranio je Neto, ali najbrže je na odbijanac reagirao Foden i zatresao mrežu.

Kovačić je igrao za City do 83. minute, dok Joško Gvardiol nije konkurirao za nastup zbog ozljede gležnja.

Nogometaši Barcelone svladali su kao domaćini Getafe s 4-0 (1-0) u prvoj utakmici subotnjeg programa 26. kola španjolskog prvenstva i nakon dugo vremena su ponovno došli na drugo mjesto. 

Barcelona je svoju nadmoć na Olimpijskom stadionu, gdje igra svoje domaće utakmice u ovoj sezoni, okrunila prvi put u 20. minuti, kad je Raphinha zatresao mrežu gostiju iz madridskog predgrađa. Joao Felix je u 53. minuti povećao prednost Katalonaca, a Frenkie de Jong je u 61. minuti pogodio za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Fermin Lopez u drugoj minuti dodatka.

Barcelona je u 26 nastupa skupila 57 bodova i došla na pet bodova od vodećeg Real Madrida koji ima utakmicu manje. Na trećem mjestu je Girona s 56 bodova i također utakmicom manje od Barcelone. Getafe je s 34 boda na desetoj poziciji.

Nogometaši Alavesa i Mallorce odigrali su 1-1 u drugoj utakmici subotnjeg programa 26. kola španjolskog prvenstva.

Mreže su mirovale sve do 76. minute, kad je domaću momčad u vodstvo doveo Carlos Benavidez. Nogometaši Mallorce ipak su uspjeli iz Baskije otići neporaženi zahvaljujući Matiji Nastasiću koji je u 88. minuti postigao gol za konačnih 1-1.

Alaves s 29 bodova trenutačno zauzima 12. mjesto, dok je Mallorca na 16. poziciji s 24 boda, sedam više od prve momčadi koja se nalazi u zoni ispadanja, a to je Cadiz. Andaluzijska momčad ima utakmicu manje od Mallorce.

Madridski Atletico osvojio je samo bod na gostovanju kod posljednjeplasirane Almerije, odigravši 2-2 u 26. kolu španjolske LaLige, iako je momčad Diega Simeonea dvaput vodila.

Madriđani su poveli već u 2. minuti pogotkom Angela Corree. U 27. minuti je izjednačio Luka Romero. Novo vodstvo gostima donio je Rodrigo de Paul u 57. minuti, ali je sedam minuta poslije ponovno Rodrigo de Paul bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i postavio konačnih 2-2.

Atletico je s 52 boda na četvrtom mjestu, dok je Almeria trećim uzastopnim remijem došla do devet bodova, ali još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Michaela Stache/Afp
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/bayern-konacno-do-slavlja-vida-zabio-pobjede-arsenala-citya-barce-novi-kiks-atletica-vazna-tri-boda-empolija-1366909 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2d5d18a91757adcb06711722a19310a37da11135 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bayern+kona%C4%8Dno+do+slavlja%2C+Vida+zabio%2C+pobjede+Arsenala%2C+Citya%2C+Barce%2C+novi+kiks+Atletica%2C+va%C5%BEna+tri+boda+Empolija&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fbayern-konacno-do-slavlja-vida-zabio-pobjede-arsenala-citya-barce-novi-kiks-atletica-vazna-tri-boda-empolija-1366909 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fbayern-konacno-do-slavlja-vida-zabio-pobjede-arsenala-citya-barce-novi-kiks-atletica-vazna-tri-boda-empolija-1366909 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Bayern konačno do slavlja, Vida zabio, pobjede Arsenala, Citya, Barce, novi kiks Atletica, važna tri boda Empolija

Piše hina
24. veljače 2024. - 23:26

Kapetan engleske nogometne reprezentacije Harry Kane postigao je dva pogotka i donio pobjedu Bayernu u dvoboju 23. kola njemačke Bundeslige s RB Leipzigom, u kojem su Bavarci pred svojim navijačima slavili s 2-1. 

Kane je u 56. minuti doveo Bayern u vodstvo. U 70. minuti gosti su izjednačili pogotkom slovenskog reprezentativca Benjamina Šeška. Konačnih 2-1 postavio je engleski napadač svojim drugim pogotkom na utakmici, a postigao ga je u prvoj minuti sučevog dodatka.

Tako je Bayern prekinuo niz od dva uzastopna poraza i nakon 23. kola ostao na osam bodova zaostatka za vodećim Bayerom. RB Leipzig je s 40 bodova ostao na petoj poziciji, bod iza Borussije Dortmund koja ima utakmicu manje.

Momčad Union Berlina nije uspjela doći do treće uzastopne prvenstvene pobjede odigravši 2-2 protiv Heidenheima pred svojim navijačima. Austrijanac Nikola Dovedan je doveo Heidenheim u vodstvo već u 3. minuti. Union je preokrenuo rezultat pred kraj prvog poluvremena golovima Robina Gosensa (44) i Andrasa Schafera (45+2). Jan Niklas Beste je u 71. minuti postavio konačnih 2-2.

Nenad Bjelica je postavio Josipa Juranovića u početnu postavu Uniona, ali ga je u 72. minuti povukao iz igre, jer je hrvatski reprezentativac bio opterećen žutim kartonom od 54. minute.

Union je s bodom došao do 12. mjesta s 25 bodova, a toliko ima i Borussia Moenchengladbach, koja je jedno mjesto ispred, te Bochum, koji je jedno mjesto iza berlinske momčadi.

Jedina utakmica u poslijepodnevnom subotnjem programu koja nije završila podjelom bodova bila je ona u kojoj je Borussia u Moenchengladbachu svladala Bochum s 4-2. Početak utakmice je kasnio desetak minuta, zbog problema u prometu, ali nogometaši su se odužili efikasnošću i s čak sedam postignutih pogodaka, a vidjeli smo sedmoricu različitih strijelaca.

Za Borussiju su mrežu pogađali Nathan Ngoumou (29), Julian Weigl (35-11m), Rocco Reitz (72), Jordan Siebatcheu (78) i Franck Honorat (90+6), dok su za Bochum strijelci bili Philipp Hofmann (75) i Keven Schlotterbeck (88).

Darmstad je osvojio bod na gostovanju u Bremenu odigravši 1-1 protiv domaćeg Werdera.  Christoph Zimmermann je u 8. minuti poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Werdera, ali je Julian Justvan u 33. minuti pogodio gol na drugoj strani i izjednačio za bod Darmstadta.

Matej Maglica je bio u početnom sastavu gostiju te igrao do 76. minute, a Bartol Franjić je u igru ušao u 70. minuti.

Po bod su podijelili Stuttgart i Koeln. Trećeplasirana momčad je povela pred svojim navijačima u 53. minuti golom Enza Millota, a Koeln je izjednačio  62. minuti pogotkom Erica Martela.

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida bio je strijelac prvog gola za AEK u 3-1 (2-0) gostujućoj pobjedi protiv Lamije u susretu 24. kola grčkog prvenstva.

Vida je u 17. minuti postigao svoj drugi ovosezonski prvenstveni pogodak na asistenciju Amrabata. Eliasson 841) i Zuber (63) su povisili na 3-0 prije no što je Sidcley (64) ublažio poraz Lamije.

Vida je odigrao čitav susret za AEK koji je vodeći na ljestvici sa 55 odova, četiri više od sljedećeg suparnika Dinama u Konferencijskoj ligi PAOK-a koji će u nedjelju gostovati kod Panetolikosa. Lamia je šesta sa 34 boda.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Genoa je kao domaćin svladala Udinese sa 2-0 (2-0).

Domaći su do velike prednosti stigli pred kraj prvog poluvremena kada su u razmaku od četiri minute Retegui (36) "škaricama" i Bani (40) glavom pogađali za 2-0. Početkom nastavka Udinese je ostao i s igračem manje pa je ostatak utakmice bio formalnost.

Bivši hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao je kao kapetan za Genou do 87. minute.

Genoa je 12. na ljestvici sa 33 boda, dok je Udinese 15. sa 23.

Nogometaši Monze u susretu su 26. kola talijanskog prvenstva kao gosti svladali Salernitanu sa 2-0 (0-0).

Sve bitno dogodilo se u posljednjih 15-ak minuta susreta, u 77. Tchaouna nije uspio iz dva pokušaja iz odličnih pozicija dovesti domaće u vodstvo, a kazna za te promašaje bila je ekspresna. Odmah u sljedećoj minuti Maldini (78) je realizirao odličnu akciju gostiju za vodstvo, da bi Pessina (83) iz protunapada pet minuta kasnije potvrdio pobjedu.

Domagoj Bradarić odigrao je čitav susret za Salernitanu, dok je Toma Bašić bio na terenu do 73. minute.

Monza je 11. sa 36 bodova, koliko imaju i deveti Napoli te 10. Torino, dok je Salernitana zakucana za dno sa samo 13 bodova, šest manje od 19. Cagliarija.

Ranije u subotu su nogometaši Empolija ostvarili važnu pobjedu svladavši kao gosti izravnog konkurenta za ostanak Sassuolo sa 3-2 (1-0). Goste je u prednost doveo Luperto (11), u nastavku su domaćini dva puta izjednačavali preko Pinamontija (54-11m) i Ferrarija (77), no Niang (64-11m) i Bastoni (90+4) su pogađali za pobjedu Empolija. S ova tri boda Empoli je skočio na 13. mjesto sa 25 bodova, pet više od 17. Sassuola koji je ovim porazom nastavio niz neuspjeha, u posljednjih je šest kola osvojio tek jedan bod i tako je ostao na istom bodovnom učinku kao i 18. Verona koja se nalazi u zoni ispadanja.

Martin Erlić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Sassuola.

Na vrhu je Inter sa 63 boda, devet više uz utakmicu manje od drugog Juventusa.

Nogometaši Arsenala u posljednjem su subotnjem dvoboju 26. kola engleskog prvenstva na svom terenu uvjerljivo svladali Newcastle United sa 4-1 (2-0).

Arsenal je zagospodario terenom od samog starta, a bolja je igra nagrađena s dva gola sredinom prvog poluvremena. Do prednosti su "topnici" stigli nakon nespretne reakcije gostujuće obrane koja nije uspjela očistiti situaciju pred svojim golom nakon što je Kairus obranio udarac glavom Gabriela, a loptu je preko gol-linije poslao Botman (18-ag). Na 2-0 je povisio Havertz (24) nakon lijepog prolaska i povratne lopte Martinellija.

Sredinom nastavka Arsenal je postigao još dva gola, prvo je Saka (65) nakon lijepe solo-akcije pogodio za 3-0, a onda je nakon još jednog kornera poentirao i Kiwior (69). Na konačnih 4-1 smanjio je Willock (84).

Treći Arsenal sada ima 58 bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola, a jedan manje od drugog Manchester Cityja. Newcastle je osmi sa 37 bodova.

Aktualni prvaci Engleske, nogometaši Manchester Cityja minimalnom 1-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Bournemoutha u 26. kolu primakli su se vodećem Liverpoolu na bod zaostatka.

Važnu ulogu u jedinom golu na utakmici imao je i hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić, on je u 24. minuti dugom loptom pronašao Haalanda u domaćem 16-ercu, udarac Norvežanina obranio je Neto, ali najbrže je na odbijanac reagirao Foden i zatresao mrežu.

Kovačić je igrao za City do 83. minute, dok Joško Gvardiol nije konkurirao za nastup zbog ozljede gležnja.

Nogometaši Barcelone svladali su kao domaćini Getafe s 4-0 (1-0) u prvoj utakmici subotnjeg programa 26. kola španjolskog prvenstva i nakon dugo vremena su ponovno došli na drugo mjesto. 

Barcelona je svoju nadmoć na Olimpijskom stadionu, gdje igra svoje domaće utakmice u ovoj sezoni, okrunila prvi put u 20. minuti, kad je Raphinha zatresao mrežu gostiju iz madridskog predgrađa. Joao Felix je u 53. minuti povećao prednost Katalonaca, a Frenkie de Jong je u 61. minuti pogodio za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Fermin Lopez u drugoj minuti dodatka.

Barcelona je u 26 nastupa skupila 57 bodova i došla na pet bodova od vodećeg Real Madrida koji ima utakmicu manje. Na trećem mjestu je Girona s 56 bodova i također utakmicom manje od Barcelone. Getafe je s 34 boda na desetoj poziciji.

Nogometaši Alavesa i Mallorce odigrali su 1-1 u drugoj utakmici subotnjeg programa 26. kola španjolskog prvenstva.

Mreže su mirovale sve do 76. minute, kad je domaću momčad u vodstvo doveo Carlos Benavidez. Nogometaši Mallorce ipak su uspjeli iz Baskije otići neporaženi zahvaljujući Matiji Nastasiću koji je u 88. minuti postigao gol za konačnih 1-1.

Alaves s 29 bodova trenutačno zauzima 12. mjesto, dok je Mallorca na 16. poziciji s 24 boda, sedam više od prve momčadi koja se nalazi u zoni ispadanja, a to je Cadiz. Andaluzijska momčad ima utakmicu manje od Mallorce.

Madridski Atletico osvojio je samo bod na gostovanju kod posljednjeplasirane Almerije, odigravši 2-2 u 26. kolu španjolske LaLige, iako je momčad Diega Simeonea dvaput vodila.

Madriđani su poveli već u 2. minuti pogotkom Angela Corree. U 27. minuti je izjednačio Luka Romero. Novo vodstvo gostima donio je Rodrigo de Paul u 57. minuti, ali je sedam minuta poslije ponovno Rodrigo de Paul bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i postavio konačnih 2-2.

Atletico je s 52 boda na četvrtom mjestu, dok je Almeria trećim uzastopnim remijem došla do devet bodova, ali još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 23:30