StoryEditorOCM
Strani nogometasist tudora

Antwerp, PSV Eindhoven i FC Kopenhagen izborili Ligu prvaka

Piše Hina
30. kolovoza 2023. - 23:35

Nakon Galatasarayja, Brage i Young Boysa, plasman u nogometnu Ligu prvaka izborili su i Antwerp, PSV Eindhoven, te FC Kopenhagen.

Time su zaključene kvalifikacije za elitno nogometno natjecanje.

AEK je u Ateni lovio 0-1 protiv belgijskog Antwerpa, međutim nije uspio. Belgijski sastav je pobijedio i u uzvratu, ovog puta sa 2-1 i prvi put u povijesti izborio je Ligu prvaka.

Grčki prvak je veći dio susret dominirao, međutim nije uspio konkretnije ugoziti belgijska vrata.

Gosti su poveli u 73. minuti. Izveli su brzi aut, lopta je došla do Michela-Angea Balikwishe koji je povratnom uposlio Gyrana Kerka, a ovaj mirno zabio. AEK je u 90. minuti uspio izjednačiti golom Sergia Arauja, koji je u sudačkoj nadoknadi zabio i Dinamu u prethodnoj rundi.

Grci su jurnuli po drugi gol koji bi im donio produžetak, no u petoj minuti nadoknade je sjevnula kontra koju je u pogodak i pobjedu pretvorio Balikwisha. Domagoj Vida je u momčadi grčkog prvaka odigrao cijeli susret.

PSV je u Eindhovenu pobijedio Rangers sa čak 5-1 nakon što je prvi susret u Glasgowu završio 2-2.

Marokanac Ismael Saibari je zabio prva dva gola za PSV u 35. i 53. minuti. Smanjio je James Tavernier u 64. minuti, no samo dvije minute kasnije Luuk de Jong je postigao pogodak za 3-1.

Joey Veerman je nastavio golijadu u 78. minuti, a konačnih 5-1 postavio je Connor Goldson tragikomičnim autogolom u 82. minuti. Za goste je do 51. minute igrao Borna Barišić.

FC Kopenhagen je u prvom susretu na gostovanju pobijedio Rakow Czestochowa sa 1-0, a uzvrat je završio 1-1.

Denis Vavro je u 35. minuti doveo danski sastav u vodstvo, a Poljaci su izjednačili u 87. minuti golom Lukasza Zwolinskog kojem je asistirao Fran Tudor.

Poljacima je trebao još jedan gol kako bi izborili produžetak, ali nisu uspjeli. Tudor je kod gostiju odigrao cijeli susret, dok je Zoran Arsenić igrao do 76. minute.

U utorak su plasman u Ligu prvaka izborili Galatasaray, Braga i Young Boysi.

Galatasaray je bio bolji od norveškog Moldea, Braga je izbacila Panathinaikos, dok su Young Boysi bili bolji od Maccabi Haife.

Ždrijeb skupina Lige prvaka je u četvrtka u 18.00 sati u Grimaldi Forumu u Monacu.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:49