StoryEditorOCM
Strani nogometkakav šamar

Ajax senzacionalno izgubio od amatera i pretrpio jedan od najgorih poraza u povijesti, pogledajte kiks Josipa Šutala

Piše HINA, SPORT SD
21. prosinca 2023. - 21:01

Veliko iznenađenje dogodilo se u drugom kolu nizozemskog nogometnog kupa, četvrtoligaš Hercules na domaćem terenu je svladao ugledni Ajax 3-2.

Nastavljena je time turobna sezona Ajaxa koji je u posljednje vrijeme popravio situaciju u prvenstvu te je trenutačno na petom mjestu ljestvice, ali je novi težak udarac dobio u Kupu.

Zvijezda velike pobjede kluba iz četvrtog ranga bio je Tim Pieters koji je postigao uvodna dva pogotka za domaćina. U 16. minuti je načeo suparnika iz Amsterdama, nakon loše reakcije hrvatskog reprezentativca Josipa Šutala, dok je u 66. odlično potegnuo s vrha šesnaesterca i na opće oduševljenje navijača pogodio za 2-0.

Gol za 1:0 pogledajte OVDJE.

Gol za 2:0 pogledajte OVDJE.

Ajax se uspio vratiti na 2-2 s dva brza pogotka u završnici, strijelci su bili Brobbey u 83. i Akpom u 89. minuti i kada se očekivao treći pogodak gostiju ili odlazak u produžetke uslijedila je nova senzacija. Grotenbreg se u 93. minuti dobro snašao pred vratima Ajaxa i zabio za veliku pobjedu Herculesa.

Gol za 3:2 pogledajte OVDJE.

Od hrvatskih nogometaša u Ajaxu samo je Josip Šutalo na terenu svjedočio novom ovosezonskom šoku. Odigrao je Šutalo cijelu utakmicu, dok su Borna Sosa i Jakov Medić ostali na klupi za pričuve kluba iz Amsterdama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:41