StoryEditorOCM
Rukomettežak poraz

HRVATSKA - ISLAND 30:35 Islanđani nas razvalili u nastavku, ništa od polufinala za Hrvatsku

Piše Marko Bilić
22. siječnja 2024. - 15:26

30:35  (kraj)  -  Na kraju se sve pretvorilo u mučenje ili, kako bi kolega Željko Vela rekao, "šamaranje mrtvog magarca". Strašan pad dogodio se u nastavku, kada su kola krenula nizbrdo nije bilo nekog da ih zaustavi. Kraj svih naših nadanja, vrijeme je za prve analize.

 

25:31  (54)  -  Hrvatska razbijena u nastavku, drugo poluvrijeme Island vodi 15:7, treba li ovome išta dodati?

 

25:28 (51) - Nevjerojatna količina tehničkih pogrešaka u primopredaji lopte naše vanjske linije, sve to protivnik kažnjava brzim kontrama... Osim što griješe u napadu naši rukometaši se ne vraćaju u obranu, iskontrirani smo

 

24:24  (46)  -  Kuzmanović nas drži u igri... Vanjska linija dobro roka, zabijaju Srna, Klarica i Duvnjak, ali lopte na pivota ne prolaze, Islanđani nas kažnjavaju kontrama i trpaju lake golove

 

19:21  (37) - Klimavo su naši ušli u nastavak, napad bez ideje, Islanđani serijom od 5:1 okreću situaciju u svoju korist

 

image
Ante Čizmić/Cropix
  

 

18:16   (30)  -  Kraj prvog poluvremena. Naši prošli po onoj narodnoj "kako sam se nadala, dobro sam se udala". Poveli smo s 8:4, Islanđani okrenuli na 13:15 (serija 5:11 u 16 minuta), naši s pet golova za redom okrenuli na 18:15... Puno smo golova dali, puno i primili, mučimo se u situacijama kad imamo igrača više (više primamo golova nego dajemo), ova dva razlike zasluga su vratara Kuzmanovića koji je u završnici poluvremena skinuo nekoliko zicera.

Naši su fino rasporedili golove, četvorica po tri, trojica po dva, svi pomalo...

 

17:15  (29)  -  sad Hrvatska okreće rezultat s četiri vezana pogotka na pogon vratara Kuzmanovića koji "skida" zicere

 

12:13  (22)  -   Islanđani su preokrenuli rezultat, naši i dalje muku muče kada imaju igrača više, Kuzmanović spašava na vratima

 

11:10  (15)  -  Polovica je poluvremena, postignut je 21 gol, tko se kladio na puno pogodaka - pogodio je! Hrvatska je u konstantnoj prednosti, ali Islanđani pušu za vratom

 

9:6  (10)  -  Crveni karton dobio je Gislason zbog brutalnog prekršaja na Srni, udaranje po uhu

 

8:4  (7)  -  Očekivano, igra se "run and gun" rukomet, palo je 12 golova u samo sedam minuta... naši bombardiraju s vanjskih pozicija, Klarica, Srna, Duvnjak...  U obrani igramo 5-1, Srna prednji, Duvnjak je drugi lijevo u obrani. Iznenađenje uspjelo! 

 

image

Hrvatskli navijači spremni za utakmicu

Ante Čizmić/Cropix

 

Malo tko je očekivao da će sudar Hrvatske i Islanda u današnjoj rukometnoj matineji biti ogled dvije posljednjeplasirane momčadi naše skupine drugog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj. Čak štoviše, Islanđanima se više vjerovalo nego nama, pred početak prvenstva Island je bio šesti favorit na kladionicama, Hrvatska tek 11. 

Island je na nuli bodova, mi imamo jedan, ali još uvijek smo u igri za polufinale. Današnja pobjeda vratila bi nam samopouzdanje pred ključni dvoboj s domaćinom Njemčakom u zadnjem kolu, ali do nje svakako nećemo lako doći bez obzira na dosadašnji bodovni učinak protivnika.

Islandska škola rukometa poznata je: brzo, još brže, s bacanjem "na glavu", brzi šut "s poda"... Većina Islanđana igra u najjačim europskim klubovima, najviše u Bundesligi. Jaki roster kvalitetnih igrača.

U sastav se vraća Domagoj Duvnjak, a prema najavama trenera Borisa Dvoršeka protiv Islanđana igrat ćemo od početka obranu 5-1.

Dakle, čeka nas zahtjevna utakmica protiv dobrog protivnika.

Pa, vežite se, polijećemo!

 

HRVATSKA: Mandić, Kuzmanović, Ivić, Jelinić, Mihić, Šoštarić, Glavaš, Načinović, Šipić, Lučin, Srna, Duvnjak, Karačić, Cindrić, Klarica, Maraš.

ISLAND: Gustavsson, Hallgrímsson, Rikhardsson, Smarason, Pálmarsson, V. Kristjánsson,  Elisson, 

Jónsson, K. Kristjansson, Gíslason, Magnusson, Valencia,  Viðarsson, Arnarsson, Gudjonsson,

G.Kristjánsson, Thrastarson, Ólafsson.

image

Mario Šoštarić

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:45