StoryEditorOCM
Rukometjedan od najboljih

Đoković došao na oproštaj Karabatiću, emocije su bile na vrhuncu, za kraj je pao i ‘nokaut‘

Piše SN
1. lipnja 2024. - 11:11

Od klupskog se rukometa oprostio legendarni Nikola Karabatić. U 39:36 pobjedi PSG-a nad Aixom 40-godišnji Francuz posljednji je put zaigrao u dresu pariškog kluba te mu sada predstoji oproštaj i na reprezentativnom nivou, gdje će s Francuskom na nadolazećim Igrama u Parizu tražiti svoje četvrto olimpijsko zlato - pišu Sportske novosti.

Iako je zabio tek jedan gol, Karabatićeva momčad pobjedom je osigurala 11. titulu prvaka Francuske. Mogao je Karabatić stići i do drugog pogotka, i to u filmskom scenariju pola minute prije kraja, međutim dogodio mu se pravi peh. Pucao je sedmerac i nesrećom u glavu pogodio bosanskohercegovačkog vratara Denisa Serdarevića. Odmah mu je, jasno, pružio pomoć, a svoj trenutak slave Karabatić je ipak dočekao nakon završetka susreta.

image
AFP

Nošen je na rukama svojih suigrača, publika mu je skandirala ime i slavila karijeru rukometnog velemajstora kakav jest. Emotivnoj oproštajci prisustvovao je, naime, i Novak Đoković. Srpski tenisač ovaj tjedan igra na Roland Garrosu u Parizu, a nije propustio priliku pozdraviti i nakloniti se najtrofejnijem i jednom od najboljih rukometaša svih vremena.

Privela se tako kraju još jedna spektakularna karijera. Karabatićeva odličja mogu se do sutra nabrajati, dovoljno je reći da mu je ovo bio 69. trofej u karijeri. Od najznačajnijih, s Kielom, Montpellierom i Barcelonom osvajao je Ligu prvaka, dok je s Francuskom došao do četiri svjetska i europska zlata, a do svetog trojstva četiriju zlatnih medalja pokušat će doći ovo ljeto na posljednjem plesu u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 11:12