StoryEditor
Ostalo365.000 kuna

Sredstva prikupljena u kampanji ‘Sportaši za Zagreb‘ uplaćena na račun koji je otvoren za obnovu grada

Piše Hina
30. travnja 2020. - 15:16

Novčana sredstva prikupljena u kampanji "Sportaši za Zagreb" danas su uplaćena na račun Vlade Republike Hrvatske za akciju "Zajedno za Zagreb", a prikupljeno je više od 365.000 kuna.

Nekoliko dana nakon serije razornih potresa koji su zauvijek promijenili Zagreb, te rezultirali gubitkom jednog mladog života, jedna od najvećih hrvatskih sportašica Blanka Vlašić pokrenula je crowdfunding kampanju Sportaši za Zagreb. Akciji se odmah pridružila hrvatska tenisačica Iva Majoli, a kampanju su promovirali brojni hrvatski i međunarodni sportaši.

Crowdfunding kampanja završila je prošlog tjedna, a danas je sav novac iz kampanje uplaćen na račun koji je za potrebe obnove grada Zagreba otvorila Vlada Republike Hrvatske.

"Ovim putem zahvaljujem se svim sportašima i sportašicama koji su kampanju promovirali i tako pomogli da dosegne što veći broj ljudi. Hvala svima koji su dali svoj doprinos i pružili pomoć našem glavnom gradu u ovim teškim trenucima," kazala je Blanka Vlašić.

Osim putem crowdfunding kapanje, novac za Zagreb prikupljao se i offline, a prikupljene su i vrijedne donacije u proizvodima. Zahvaljujući kontaktima Ive Majoli s japanskom modno-tekstilnom tvrtkom Uniqlo prikupljena je donacija odjeće za oko 500 Zagrepčana, koji su u potresu izgubili svoje domove i sada su smješteni u studentskom domu u Cvjetnom naselju.

Donacija odjeće na putu je iz Japana te se očekuje kako će u Zagreb stići tijekom idućeg tjedna kada će biti uručena Zagrebačkom Crvenom križu čiji će djelatnici i volonteri donaciju distribuirati korisnicima.

"U ovom trenutku se cijeli svijet bori protiv pandemije i lijepo je znati da postoje ljudi velikog srca koji su spremni pomoći Zagrebu kada je najpotrebnije. Borba s pandemijom COVID-19 paralizirala je cijeli svijet i brojni sportaši, ali i organizacije fokusirani su na pružanje pomoći unutar vlastitih zemalja. Unatoč tome, mnogi od njih suosjećaju sa Zagrebom i našim sugrađanima te su se angažirali kako bi pomogli u sanaciji štete. Ovim putem zahvaljujem svima na donacijama te se nadam kako će se ova donacija iskoristiti kako bi se pomoć pružila onima kojima je to najpotrebnije," naglasila je Majoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. kolovoz 2021 09:30