StoryEditorOCM
Ostalo(Ne)moguća misija

Nada umire posljednja, Hrvatska na SP-u u lovu na malo čudo: ‘Vrijeme je da i mi napokon nekoga pobijedimo!‘

20. rujna 2024. - 07:53

Hrvatska je u (ne)mogućoj misiji pokušaja prolaska u drugi krug Svjetskog prvenstva koje se igra u Uzbekistanu. Uoči susreta zadnjeg kola skupine protiv Kube u Taškentu (14.30 sati po hrvatskom vremenu, prijenos HTV2), futsal reprezentacija Hrvatske na kontu nema nijedan bod. Nakon neočekivanog poraza od Tajlanda u prvom susretu (1:2) uslijedio je očekivani, uvjerljivi od Brazila (1:8). Nije izabranicima Marinka Mavrovića pošlo za nogom da od Brazila barem izgube sa što manjom razlikom što je bio sekundarni cilj.

S po šest osvojenih bodova Brazil i Tajland će s prva dva mjesta u drugi krug. „Kockasti” sada love mjesto među četiri najbolje trećeplasirane momčadi koje će također u osminu finala, a tu će biti bitna i gol razlika. Hrvatskoj uz pobjedu treba i uvjerljivi trijumf zbog gol razlike koja je trenutno minus osam. A uz to se moraju poklopiti i rezultati drugih skupina. No, slično razmišljaju i Kubanci koji su u prva dva susreta poraženi od Brazila (0:10) i Tajlanda (5:10).

Međutim, to sve skupa zaista nije nemoguća misija. Situacije u drugim skupinama daju sugerirati da bi se mogle naći dvije žrtve, dvije trećeplasirane momčad koje će imati tri i(li) manje bodova i slabiju gol razliku. Naravno, osnovni preduvjet je pobijediti Kubu sa solidnom razlikom.

image

Izbornik futsal reprezentacije Hrvatske Marinko Mavrović

Ronald Goršić/Cropix

Velika boljka Hrvatske u dosadašnjem dijelu turnira, pogotovo u prvom susretu, bio je slaba realizacija. Samo dva pogotka postigla je u prve dvije utakmice, makar je drugi susret igran protiv jednog od favorita turnira Brazila.

Više brzine, dubine i trke

Izbornik Mavrović je naglasio što Hrvatska treba promijeniti.

- Moramo smanjiti broj dodira u zadnjoj liniji, pivoti moraju donijeti malo više dubine, bez trke ne možemo parirati protivnicima, a izvedba donošenja odluka mora biti puno brža.

U ovom susretu neće biti Kuraje koji je protiv Brazila (neopravdano) zaradio crveni karton. No, vratit će se Postružin koji je napokon odradio kaznu zbog isključenja u kvalifikacijama.

Vratar Zoran Primić je istaknuo:

- Poslije dvaju poraza vrijeme je da i mi nekog pobijedimo, da damo sve od sebe i ostvarimo plasman u nokaut fazu... Kubanci su brzi, jaki, tehnički potkovani. Svjesni smo da utakmica neće biti lagana, morat ćemo dati maksimum da ih pobijedimo – kazao je čuvar mreže dubrovačkog Squarea.

image

Franco Jelovčić u akciji

Danijel Soldo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 07:54