StoryEditorOCM
Ostalovelika tuga

Nacija u totalnom šoku: Poznatog sportaša majka pronašla mrtvog na kauču sa slušalicama u ušima

Piše Niko Matičević/SN
5. veljače 2024. - 23:14

Stravične vijesti su pogodile Brazil, tamošnji klizač, Gabriel Ohnmacht (23) pronađen je mrtav u svom domu u Schaffhausenu u Švicarskoj. Nesretnog mladića je na kauču sa slušalicama u ušima pronašla njegova majka. Točan uzrok smrti još uvijek nije poznat, a na njegovom tijelu nije bilo ozljeda niti su pronađeni tragovi provale u kuću.

Ohnmacht je klizao između 2015. i 2017. te je bio jedan od onih koji su donijeli taj sport u Brazil. Gabrielov otac je Nijemac, a majka Brazilka, pa je s 15 godina izabrao Brazil kao zemlju koju će predstavljati u klizanju. Tako je postao jedan od prvih brzih klizača u sovoj zemlji.

Sportovi na ledu nisu popularni u Brazilu i Gabriel je značajno doprinio razvoju klizanja i ulasku Brazila u Međunarodnu klizačku uniju. Iako nikada nije sudjelovao na Zimskim olimpijskim igrama, imao je prilično zapažene rezultate na međunarodnim natjecanjima.

"U ime cijele zajednice sportaša na ledu, CBDG suosjeća s njegovom obitelji i prijateljima. Brazilski sport je zahvalan na njegovoj nezaboravnoj i važnoj ostavštini i žali zbog njegovog ranog odlaska", napisala je Brazilska konfederacija sportova na ledu (CBDG).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:02