StoryEditorOCM
Ostalone želi im pomagati

Ima 18 godina i zarađuje milijune: roditelje će mu izbaciti na ulicu, a njega uopće nije briga

Piše SPORT SD
27. srpnja 2023. - 18:04

Youssoufa Moukoko (18) u Borussiji Dortmund ima plaću od šest milijuna eura godišnje, a uz to je dobio i jednokratnu isplatu od deset milijuna eura 2022. godine, a u njemačkoj nogometnoj reprezentaciji debitirao je kao 17-godišnjak. Ali njegovi roditelji Joseph i Marie Moukoko su se našli u velikim dugovima te su sada primorani napustiti obiteljsku vilu na periferiji Hamburga, piše njemački Bild.

Nedugo prije nego što je zvijezda BVB-a službeno napunila 18 godina 20. studenog 2022., Moukoko se sukobio s obitelji. Otac Josip i njegov sin očito si više nisu imali što reći. Priča se da je razlog bio novac.

Youssoufa Moukoko je čak čekao do svog 18. rođendana da potpiše svoj novi milijunski ugovor s BVB-om jer je tada postao zakonski poslovno sposoban.

Priča se da je tada nastala svađa i da je Youssoufa je svojim roditeljima prestao slati novac. A ni tu nije kraj drami u ovoj obitelji. Mnogi sumnjaju jesu li mu Joseph i Marie uopće roditelji. Uz to, smatra se i da laže o svojoj starosti te da je puno stariji od 18 godina, koliko je navedeno.

Moukoko je isključio opskrbu novcem svojim roditeljima i prestao plaćati rate za vilu od 351 četvornog metra. To je ostavilo njegove roditelje s ogromnim dugovima. Prema Bildu, koji posjeduje sudsku dokumentaciju, potraživanja iznose čak 514.981,39 eura.

Lokalna zajednica je podržala Moukokove roditelje i organizirala smještaj za njih u skloništu za izbjeglice južno od Hamburga.

Moukoko je odbio komentirati situaciju. 18-godišnji napadač je u Bundesligi za Borussiju odigrao 56 utakmica te je postigao 12 golova uz šest asistencija. U Ligi prvaka je bez gola na dosad odigranih osam utakmica. S Borussijom ima ugovor do ljeta 2026. godine i nema namjeru napuštati ovaj tim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:49