StoryEditorOCM
Ostalou užasnom stanju

Igrao je za Englesku, a nakon karijere je saznao strašnu vijest: ‘Mislim da mu ne može biti gore‘

Piše SPORT SD
9. lipnja 2023. - 07:08

Godine 2019. Robu Burrowu dijagnosticirana je bolest motornog neurona (MND). Bivši igrač ragbija, koji je 16 godina nastupao za klub Leeds Rhinos, ali i 15 puta za englesku reprezentaciju, danas živi potpuno drugačiji život zbog teške bolesti.

Naime, 40-godišnjak iz Derbyshirea trenutačno ima oko 45 kilograma i ne može komunicirati, a jede samo tekuću hranu koju mu na žlicu daje supruga Lindsey. U prvotnoj dijagnozi liječnici su mu predviđali još dvije godine života, a osim očiju, ne može svojevoljno micati ostale dijelove tijela, pišu Sportske novosti.

- Mislim da mu ne može biti gore - priznala je supruga, koja je u razgovoru za The Mirror otkrila i kako je s Robom pričala o njegovim posljednjim željama u životu.

image
AFP

- Znam kakvu bi glazbu volio na sprovodu, veliki je obožavatelj Michaela Jacksona. Rob često govori kako sam još mlada, da bih trebala pronaći nekog drugog, samo želi da budemo sretni - rekla je supruga s kojom Rob ima dvije kćerke i jednog sina.

Na nedavnom maratonu u Leedsu, Roba su na rukama nosili kroz ciljnu ravninu uz velike ovacije publike, a kroz utrku su ga gurali u kolicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:59