StoryEditorOCM
Ostalomajko mila

Bizarno, viceprvak Hrvatske u atletici jedva skočio u pješčanik, prvak s motkom preskočio pola motke - 240 centimetara!?

Piše P. S.
26. travnja 2024. - 12:16

Ovo je bolje od svih humorističkih emisija koje će naše kuće producirati. Samo trebati baciti oko na rezultate Prvenstva Hrvatske u višebojima koje je održano u Varaždinu. Pa majko mila, što je ovo.

U konkurenciji seniora nastupila su njih dvojica te dvije u konkurenciji seniorki. Rezultati su - spektakularni.

Prvak Hrvatske je Lukas Cik, on je, sjednite sad da ne padnete, s motkom preskočio 240 centimetara!? Ej, 240 centimetara, pa Blanka Vlašić toliko skoči skoro bez motke. Teško je reći da je to preskočeno, trebalo se prije spustiti do tih visina s motke koja je sama preko četiri metra. I to je poseban doseg. Viceprvak Hrvatske u desetoboju i ujedno jedini Cikov konkurent u Varaždinu Frano Duspara nije se ni odvažio na skok. 

Zanimljiv je pogled na običan skok u vis. Viceprvak Duspara letio je preko 121 centimetra. Nemamo podatak je li se letvica zatresla, ili je skok bio čist. Prvak Cik savladao je ‘respektabilnih‘ metar i šezdeset.

Ako vas ovo nije oduševilo, svakako će bacačke discipline. U kugli su i Duspara i Cik preko devet metara, 9,48 i 9,13. A tek skok u dalj, Duspara se odrazio bez prestupa i sletio na 3,97 metara te, kazat će zlobnici, jedva je dohvatio pješčanik. Vrijedi istaknuti da je Duspara rođen 1968. godine, a Cik 2002. I nije ovo nipošto tekst usmjeren protiv njih, naprotiv, oni su odradili koliko su mogli. Ali ako su ovo rezultati hrvatske atletike, rezultati prvaka Hrvatske, onda...

A da analiziramo i seniorke, prvakinja Katarina Gašparović Žodan i viceprvakinja Marcela Rušev nakon analize muškaraca izgledaju kao svjetske rekorderke. Katarininih 157 u skoku u vis ili koplje koje je ateriralo na 26,65 metara i bolje je od dosega Cika i Duspare. Marcela je u skoku u vis preskočila 133, a koplje bacila do 20,83 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:17