StoryEditorOCM
KošarkaPobjeda na mišiće

Žutima ne leže i gotovo: ‘S Cibonom igramo 30 posto lošije!‘; Zagrepčani u drami nakon nove ozljede: ‘Tko će igrati?!‘

Piše Frane Vulas
12. travnja 2024. - 22:21

Nakon 79:72 pobjede nad Cibonom na Gripama u hrvatskoj Favbet Premijer ligi kojom je njegova momčad osigurala poziciju broj dva uoči doigravanja trener Splita Slaven Rimac je kazao:

- Možemo biti zadovoljni pobjedom, pogotovo zadnjom četvrtinom u kojoj su nam zabili devet poena, a ovo ostalo je bilo loše. Kad igramo protiv Cibone kao da igrači igraju bez samopouzdanja, za 30 posto su lošiji nego što stvarno jesu. Na kraju smo uspjeli pobijediti isključivo na želju i na obranu. Moramo biti zadovoljni pobjedom. Okrećemo se susretu s Boscom u ponedjeljak.

Nije bio zadovoljan strateg ‘žutih‘, kao ni igrači onim što su pokazali.

- Teška utakmica. Cibona nam nikako ne leži. Izvukli smo to na mišiće. U prvom poluvremenu smo se tražili, a u drugom su oni fizički pali zbog toga što ih nema puno u rotaciji pa smo to iskoristili – kazao je razigravač Splita Vito Kučić.

image
Peđa Milosavljevic/Cropix

Trener Zagrepčana Dino Repeša je nakon susreta naglasio:

- Čestitam Splitu na pobjedi. Utakmicu koju smo kontrolirali 33-34 minute nismo uspjeli privesti kraju u našu korist. Imali smo poneki ishitreni šut, nepotrošeni faul kada se trebao potrošiti i pokoji dopušteni poen domaćinu koji je onda dobio na samopouzdanju i pogodio je neke teške šuteve – rekao je Repeša.

Split je imao prevlast u skoku.

- Kada se igra cijelo vrijeme s četiri mala i juniorom na ‘petici‘ tu skok pada, bilo je to za očekivati. Nadam se da ozljeda Bundovića nije teška. Ako ne bude ni njega ne znam tko će igrati, ionako smo već jako hendikepirani! Nadam se da će se Radovčić vratiti do doigravanja – dodao je Repeša.

- Odigrali smo dobru utakmicu, dobro ušli u nju. Zabili smo dosta šuteva, odigrali smo korektnu obranu. Odradili smo sve što smo dogovorili s trenerom, ali dogodio nam se pad u drugom poluvremenu, a Split je krenuo pogađati – objasnio je nakon susreta igrač Cibone Borna Katanović.

Izvještaj sa susreta Splita i Cibone možete pročitati OVDJE.

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:15