StoryEditorOCM
KošarkaMrska osmorka

Žuti pred svojim navijačima love trofej? Split pred dobivanjem domaćinstva Final Eighta Kupa Krešimira Ćosića

10. siječnja 2024. - 16:42

Košarkaški klub Split će po svemu sudeći biti domaćin završnice Kupa Krešimira Ćosića. U tijeku je izbor domaćina, Hrvatski košarkaški savez obavijestio je o tome klubove, a čini se kako je daleko najviše zainteresiran klub iz grada pod Marjanom. Pričekajmo konačan rasplet, ali izgledno je da bi se Final Eight trebao igrati u zadnjih godina poprilično ušminkanoj dvorani ‘žutih‘ na Gripama.

Split je od samostalnosti tek tri puta ugostio završnicu kupa, 1999., 2003. i 2019. godine. Lani se završnica kupa igrala u Zagrebu, a 2022. godine u Rijeci.

Završnica će se igrati od 13. do 17. veljače, a naslov osvajača brani Cibona koja je u zadnjem finalu bila bolja od Cedevite Junior (takav je bio rasplet finala i godinu ranije).

Na završnici kupa nastupit će osam momčadi. Uz Split na Final Eightu će nastupati još i Zadar, Cibona, Cedevita Junior, Dinamo, Dubrava te članovi drugog ranga natjecanja Kvarner 2010 i Vrijednosnice Osijek. Nakon što se izabere domaćin, odredit će se parovi četvrtfinala pri čemu u ždrijebu nema nositelja. Zadnji trofej Split je osvojio prije točno 20 godina, pobjedom u finalu Kupa nad Zadrom u Jazinama.

image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 06:05