StoryEditorOCM
Košarkanedjelja, 17 sati

Žute čeka ‘nemoguća misija‘ protiv Partizana, ali vratio im se važan igrač: ‘Moramo vratiti samopouzdanje‘

Piše Marko Bilić
4. studenog 2023. - 21:36

U najavi svake utakmice, pa tako i ove Partizana i Splita na Gripama u 6. kolu AdmiralBet ABA lige koja se igra sutra s početkom u 17 sati, treba biti oprezan. Jer, svakome je jasno, pa tako i svima u splitskom klubu, koliki su Beograđani favoriti, odnosno, kakva bi senzacija splitska pobjeda bila.

Partizan je euroligaš, Partizan je aktualni prvak ABA lige, jedan njegov igrač vrijedi više od cijele momčadi Žutih. I vodi ga najbolji trener u povijesti europske košarke, Željko Obradović.

No, sve je isto bilo i u ožujku ove godine, pa je Žute tek jedna i pol sekunda dijelila od čudesne pobjede. Srpski mediji su to nazvali "umalo megasenzacijom". Pobjedu Beograđanima donio je James Nunnally, tricom za konačnih 96:95. Atmosfera je bila za pamćenje...

- Sjećam se davnih dana dok sam na televiziji gledao pune Gripe, bile su to fešte sporta, moji prvi doticaji s vrhunskom košarkom – prisjeća se Slaven Rimac, sadašnji trener Splita.

Zna Rimac kolika je snaga Partizana:

- Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica. Dolazi nam aktualni prvak, bit ćemo motivirani za odigrati hrabro i s puno trke. Naravno, najviše ovisi s kakvim će rosterom oni doći, stižu izravno iz Španjolske gdje su igrali utakmicu Eurolige, imaju i par ozlijeđenih...

image

Trener Žutih Slaven Rimac
 

Nikola Vilić/Cropix

I Split ima svojih problema:

- Iza nas je lošije razdoblje, Moramo vratiti samopouzdanje, protiv Partizana to neće biti jednostavno.

Znamo koliko Partizan vrijedi, kolika je tržišna vrijednost njegovih igrača, znamo i da je Obradović najbolji trener u Europi ikada ali, pitao je Rimca kolega Marko Miličić, svejedno su nedavno izgubili protiv Mege. Zašto ih ne pokušati iznenaditi uz podršku navijača?

- Nadam se navijačima, Partizan je mamac. A što se te utakmice tiče, ušli su opušteno, Mega je znala to iskorisiti. I mi moramo biti hrabri.

image

Miljenik navijača...
 

Nikola Vilić/Cropix

I Shannon Shorter je mamac za publiku. Za navijače ne brinite, otkako su čuli da se Shorter vratio - ulaznice su planule. U kakvom je stanju on trenutno?

- Cijeli dan je putovao, nismo odradili niti jedan trening s njim, ali njemu ne treba prilagodba. On je ovdje već domaći, veliki plus za našu momčad, igrački i ljudski. Motiviran je jako.

Poručio je da se vratio u Split osvajati trofeje. A ostali Amerikanci, kao da se još nisu snašli?

- Ovo je za njih nova razina, stvar prilagodbe. E sad, imamo li mi vremena čekati ih... Moraju dati maksimum.

Rimac se nada i povratku u momčad Gnjidića, proširio bi se roster, više je mogućnosti.

Partizan stiže na Gripe, pozivnica za ovaj klasik... valjda vam ne treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 12:44