StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Veliki susjedski derbi bez navijača: Moramo biti svjesni trenutka koji nas okružuje, pa se nemamo pravo previše žaliti

20. rujna 2020. - 15:50
Luka Gerlanc/Cropix

Zadar je u odnosu na prošlu košarkašku sezonu podosta promijenio momčad, ostalo je 4-5 igrača, stigla su nova imena i novi trener. Tako je Veljko Mršić, aktualni izbornik reprezentacije Hrvatske, trebao puno toga posložiti u mozaik koji će zadovoljiti ukuse mnogih. Poznato je kako su Zadrani iznimno zahtjevni, njihova razmišljanja o idealnoj momčadi uvijek su na najvišoj razini. Što je i razumljivo, jer malo tko u hrvatskoj košarci živi za ovaj sport kao oni.

Osobito teško prihvatili su činjenicu kako će prvi ogled Zadra protiv Šibenke morati gledati pored TV ekrana, umjesto na tribinama. Iz kluba poručuju kako će u skladu s epidemiološkim mjerama druga utakmica biti druga priča. I igrači su prihvatili tu činjenicu da neće imati navijače iza svojih leđa.

- Nepotrebno je trošiti riječi koliko nam znače navijači, međutim, moramo biti svjesni trenutka koji nas okružuje, pa se nemamo pravo previše žaliti, jer je uglavnom nama kao i ostalima. Uzmemo li za primjer ljude koji zbog COVIDa 19 ostaju bez posla, moraju zatvariti obrte, i slično, mi se onda što se tiče našeg posla ne smijemo žaliti – kazao je Dominic Mavra kapetan momčadi Zadra koji se odmah okrenuo suparniku.

- Baš kako je naš trener rekao, nemamo previše informacija o njima, jer nismo na uvid dobili njihove pripremne utakmice. Zato ćemo se posvetiti raščlambi kvalitete svakog pojedinca u momčadi Šibenke. Uglavnom, objektivno gledajući mi smo po mnogo čemu favoriti i tu ulogu moramo potvrditi na parketu na način da se tako postavimo od trenutka podbacivanja lopte, do posljednje sekunde utakmice – zaključio je Mavra.

Utakmica se igra danas s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na Drugom programu HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. listopad 2020 05:32