StoryEditorOCM
KošarkaKad je fešta mi...

‘Raspadnuta‘ Cibona opet očitala Splitu lekciju, navijači negodovali. Rimac: ‘Težak poraz. Preuzimam odgovornost‘

Piše Frane Vulas
22. ožujka 2024. - 23:51

Poslije beskrvne predstave na Gripama u susretu koji im je trebao biti utakmica sezone, protiv kadrovski i financijski poprilično uzdrmane Cibone koju igrači iz tjedna u tjedan napuštaju, košarkaše Splita s pravom su navijači s negodovanjem, zvižducima ispratili u svlačionicu. Ovim bolnim porazom (76:83) ‘žuti‘ su se poprilično udaljili od plasmana u play off regionalne lige koji se do petka navečer činio nadohvat ruke. I dalje imaju isti broj pobjeda kao i Igokea m:tel i SC Derby (11-13), ali i odigrani susret više. Uz to i realno težak raspored do kraja. Slijedi im gostovanje kod Mege Mis, pa domaći susret s euroligaškom Crvenom zvezdom Meridianbet.

Na bodove protiv Cibone se računalo u gotovo svakoj računici prolaska Splita među osam najboljih momčadi Admiral Bet ABA lige. A na kraju su izranjavani ‘vukovi‘ i drugi put ove sezone slavili na Gripama. Prvi put u domaćoj Favbet Premijer ligi kada su slavili iako su u rosteru imali samo petoricu seniora. Ovaj put u susretu u kojem je Splitu pobjeda značila sve, a neka se Zagrepčani ne uvrijede ‘raspadnutoj‘ i ‘nezainteresiranoj‘ Ciboni apsolutno ništa. Međutim, na parketu je u najvećem dijelu susreta izgledalo potpuno obrnuto. Split je izgledao potpuno prazno, bez energije. Tek na trenutke je nešto tu i tamo odigrao.

Još tamo od završnice Kupa Krešimira Ćosića na Gripama, pa čak i malo prije toga, Split je u evidentnom padu forme. Niti pobjede u regionalnoj ligi protiv slabašnih Mornar-Barskog zlata i Krke nisu to mogle zamaskirati. Ako se tempira forma za svibanj... Ali ovaj poraz baš boli. Pogotovo navijače. I prošle sezone je Split bio jako blizu play offa, pa u ključnom susretu nije svladao MZT. Sada se sve ovo čini kao deja vu, iako ovo još nije posve izgubljena bitka.

image
Jakov Prkić/Cropix

- Cibona je bila bolja, treba biti iskren. Kada se pogledaju svi parametri, u većini stvari su bili bolji. Na stranu sva taktika, energetski ih nismo došli ‘pregaziti‘ s obzirom da je nama ova utakmica mnogo više značila, a njima ništa. Ni mentalno. Ja bih sada neke stvari drugačije napravio. Nisam se htio prilagođavati igri s četiri niska, možda je to bila moja greška – govorio je trener Splita Slaven Rimac nakon utakmice.

- U puno situacija smo im praktično poklonili koševe. Na ovakvoj utakmici, kada nisi raspoložen u napadu, te greške skupo koštaju. Rezultat na kraju lige u pravilu pokaže tvoju realnu vrijednost. Ako želiš igrati play off ovakve stvari se ne smiju događati. Mora se energetski i mentalno pokazati da si na nivou više. Žao mi je. Kao trener snosim najveću odgovornost. Ne možemo umanjiti ono što smo napravili ranije, ali za mene je ovo težak poraz – kazao je Rimac.

Nedostajao je i taj voljni moment?

- Rekao sam to igračima nakon utakmice. Pobjedničke ekipe nađu put do pobjede, a ima momčadi koje ostanu nedorečene. Mislim s obzirom na to kako smo jedan dio sezone odigrali trebali prijeći preko ove utakmice znajući da je to susret koji može staviti pečat na dobru sezonu. Osjetila se neka nervoza u krivom smjeru. Napravili smo dosad dobar posao, a ovo je trebala biti trešnja na torti. Nismo prekrižili play off, ali ono što nas sada čeka bit će sigurno puno zahtjevnije. Čestitam Ciboni, pokazali su karakter. Tko ima veći karakter i muda pobjeđuje – rekao je Rimac.

image
Jakov Prkić/Cropix

Gostujući trener Dino Repeša je nahvalio atmosferu, a kada ga je kašalj ‘izdao‘, otkrio je kako je unatoč zdravstvenim problemima vodio momčad.

- Jest, došao sam s temperaturom. Jedva sam vodio ovu utakmicu.

Potom je otkrio da još jedan igrač odlazi, nakon što su zadnjih tjedana ‘vukove‘ napustili Tomislav Buljan i Domagoj Vuković. Igrač koji je bio ključan u pobjedi nad Splitom.

- Hvala Jakovu Mustapiću, on nas nažalost napušta od sutra, ide u talijansku drugu ligu. Imat ćemo još jednog igrača manje u rotaciji. Iz tjedna u tjedan nam igrači odlaze. Mi i dalje radimo maksimalno u skladu s našim mogućnosti. Što će biti dalje to nije pitanje za mene. Dok ne ode zadnji igrač ja ću biti ovdje. Meni je čast i ponos biti ovdje, a opet zaslužio sam biti tu, ali i potporu Uprave da se uspijemo konsolidirati. Sa stalnim odlascima teško ćemo moći završiti sezonu. Ako se Bundović ozlijedi, nisi više favorit protiv nikoga – rekao je Repeša.

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:28