StoryEditorOCM
KošarkaTREĆE POLUVRIJEME

Nastavlja se ‘rat‘ dalmatinskih klubova oko igrača, Žuti uzvratili udarac Zadranima i sada vode 2:1

Piše Marko Bilić
11. lipnja 2024. - 15:05

Živo je na košarkaškim Gripama ovih dana, svako malo stigne vijest da je netko došao ili otišao, ili produžio ugovor.

I svi ti transferi nekako su vezani za relaciju Split - Zadar, kao da su dva dalmatinska kluba odlučila netom završenu ljutu borbu u finalu doigravanja domaćeg prvenstva nastaviti na tržištu igrača. Utakmica se s parketa preselila u urede. Treće poluvrijeme.

Prvo su Žuti ražestili Zadrane angažmanom vrsnog šutera i povremenog hrvatskog reprezentativca Antonija Jordana, što navijačima Zadra nije "najbolje leglo" jer je ovaj Riječanin sjajno igrao u dresu njihova kluba do kraja prošlog ljeta.

Onda je stigla vijest da Mate Kalajžić, poznat i kao "žuto srce" Gripa, kojega navijači Splita vole zbog njegove poslovične borbenosti na parketu, prelazi na Višnjik, Zadar je tako uzvratio udarac Splitu.

No, priči tu nije kraj. S Gripa je danas odaslana novost da u redove Splita stiže David Škara, inače Zadranin, koji je nakon studija u SAD zadnjih pet godina igrao u Europi. Najviše u Francuskoj. Potpisao je dvogodišnji ugovor za Žute.

I sad je 2:1 za Split. Ok, priča je malo nategnuta, nije baš da je neki rat, Jordano je Riječanin, Škara se poodavno otisnuo iz Zadra, ali svi ovi transferi igrača imaju za poveznicu Gripe i Višnjik.

image

David Škara na Gripe stiže iz Francuske

Afp

Što znamo o Davidu Škari? Riječ je o 29-godišnjem i 203 centimetra visokom krilnom centru koji se iz Zadra otisnuo na studij u SAD, a nakon toga posljednih pet godina igrao uglavnom u Francuskoj. Godinama se govorilo o njegovom povratku na hrvatske parkete, a sada je došlo i do realizacije.

- Izuzetno se radujem dolasku Split i drago mi je što ću biti dio sjajne atmosfere u tom klubu. Za mene je ovo novi izazov, dugo vremena je prošlo otkako sam otišao iz hrvatske košarke. Veselim se zajedničkom građenju jedne uspješne priče i dobrim rezultatima, jer klub slavne prošlosti kakvu ima Split i navijači to zaslužuju - kazao je Škara koji će nositi žuti dres s brojem 24.

Paralelno s dolaskom Škare Split je produžio ugovor na još jednu sezonu s centrom Krešimirom Ljubičićem

- Drago mi je što ostajem jos jednu godinu. S klubom i trenerom sve sam brzo dogovorio vec na polovici sezone, imam njihovo povjerenje i ovdje se osjećam odlično, imam veliku želju vratiti to povjerenje jednim od trofeja iduće sezone - rekao je Ljubičić.

image

David Škara na Gripe stiže iz Francuske

Afp
image

Tornado Zadar

Paun Paunović/Cropix
image

Svi u žuto

Jakov Prkić/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 15:06