StoryEditor
Košarkakod 'fenjraša'

Ključna bitka Sinjana u borbi za ostanak: ovo je prava prilika za bodove u gostima

Piše Mišu Gulić
8. prosinca 2019. - 10:53

Alkara u nedjelju u 12 sati čeka vrlo važan ogled, možda i ostanka vrijedan protiv Hermes Analitice koja je posljednja na ljestvici i kojoj je ova utakmica doslovno biti ili ne biti. Uvjerljiva pobjeda protiv Šibenke sigurno je do neba motivirala sinjske košarkaške trupe, ali s obzirom na činjenicu kako su sve četiri dosadašnje pobjede ostvarene na domaćem parketu, onda je upitnik o gostujućim mogućnostima i dalje prisutan.

Međutim, ako Sinjani igdje imaju s pravom gađati bodove na strani, onda je to ovog puta u KC Dražen Petrović protiv objektivno najlošije momčadi i dojmom i bodovima, što Hermes Analitika u ovom trenutku jest. Plus za Alkar je i evidentan rast forme pa tako uz standardno dobre Amerikance te kapetana Vučića, primjetno je kako se diže i ostatak momčadi, prvenstveno Gabrijel Marić koji je u zadnje tri utakmice bio najbolji strijelac.

- Jasno nam je što moramo činiti. Od prve minute nametnuti svoj tempo i pokazati energiju kakvu smo imali protiv Šibenke. Ta utakmica je bila jedan pokazatelj kako dobri možemo biti. Bez obzira na to što naši suparnici imaju tek jednu pobjedu, respektiramo ih i sigurno da u slučaju bilo kakvog opuštanja nećemo imati nikakvu šansu. Zato idemo jako od prve sekunde - kazao nam je u najavi susreta kapetan Hrvoje Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 21:20