StoryEditor
Košarkašibenska ćakula

Darija Šarića čeka uzbudljiva godina: Sunsi nisu indiferentni prema meni, iako sam praktički slobodan igrač poslali su svog kondicijskog trenera

16. studenog 2020. - 22:23

Nemale dvojbe mučile su zadnjih dana hrvatskog košarkaškog reprezentativca Darija Šarića. Od toga koji će dres nositi u novoj NBA sezoni do hoće li dobiti slobodno od budućeg kluba za splitske kvalifikacije za Olimpijske igre. Treća dvojba je riješena. Nova utrka američkih profesionalnih košarkaša počinje 18. prosinca.

- Termin je za mene malo iznenađenje. Pretpostavljao sam da natjecanje neće početi prije sredine siječnja. Naime, neki su košarkaši bili u Orlandu, u “balonu” gotovo do kraja kolovoza, pa je za njih stanka jamačno mala. Za razliku od mene, koji sam postao slobodan puno ranije, još početkom ljeta. Volio bih, dakako, da sam nastupao duže, no šanse su za to bile male. Moji su Sunsi igrali više nego dobro u Orlandu, ali manjkalo nam je bodova iz ranijeg dijela natjecanja – otkriva Dario.

Šariću su istekle četiri godine rookie ugovora, pa je automatski postao slobodan igrač na profesionalnom američkom košarkaškom tržištu ili formalno je bez kluba. No, ne krije svoju želju da ostane u Phoenixu, u srcu Arizone. Kao ni to da je želja obostrana.

- Dobro sam se osjećao prošle sezone među Sunsima. Za ostanak u Arizoni imam i dodatan sportski motiv. Ne samo već spomenute dobre igre u Orlandu. U Phoenixu postoji skupina mladih, nadarenih košarkaša, koji mogu biti itekako dobra osnova za novu sezonu. Osim toga, ni Sunsi nisu indiferentni prema meni. Iako sam praktički slobodan igrač poslali su svog kondicijskog trenera deset dana u Šibenik sa željom da spreman odletim preko Atlantika – hvali snažni Šibenčanin i suigrače, i cijeli klub.

Šarić je, doznajemo, rezervirao zrakoplovnu kartu za zadnjih deset dana studenoga, a dotle će vježbati i više nego ozbiljno. Kao da se u njegovim treninzima iščitava bliska, pa i dalja prošlost šibenske košarke. Vježba u dvorani utihnulog prvoligaša Jollyja. S Brankom Klisovićem, trenerom za mlade u KK Dražen Petrović, jedinom šibenskom klubu, za koji je Dario nastupao. Mlađi Šarić, za razliku od oca, nikad nije nosio dres Šibenke.

 - Radim vrlo ozbiljno. Uvjeren sam da ću posve spreman stići u Ameriku. Uostalom, vježbam još od početka rujna. Ne gubim vrijeme, makar je studeni, ako preskočimo koronu, gotovo idealno za guštanje na šibenskoj Jadriji. Čak i za kupanje.

Ne bježi Dario od lopte, dvorane, koševa i znoja. Reprezentacija je uvijek u Šarićevim mislima. Pogotovu, kvalifikacijski turnir u Splitu.

 - U zadnje se vrijeme govori kako će se dopustiti NBA-igračima da sudjeluju na kvalifikacijskim turnirima. Tome se jednako raduju i Bojan Bogdanović i Ivica Zubac. Nemate pojma koliko bih guštao u plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju. Uostalom, olimpijski je nastup želja svakog sportaša, pa i moja – završio je Šarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 10:41